1276622.jpg

Tänään syntyi tällainen pieni Minni kakku 5-vuotis syntymäpäiviään juhlivalle tytölle. Oli nähnyt edellisen tekemäni Minni-aiheisen kakun ja ihastunut siihen. Ihan samanlaista en halunnut tehdä, vaan etsin netistä uuden kuvan, joka sopi paremmin tällaiseen pieneen, halk. 18 cm kakkuun. Ja siltikin kuva meinasi olla liian suuri. Olin ajatellut laittaa kukkia tuohon vaaleanpunaisen marsipaanin päälle, mutta piti laittaakin ne pursotusten päälle.
Pohja on kahden munan ja väleissä vadelmamarmeladia ja flora vispi vaahtoa vaniljakreemi jauheella "terästettynä".
Kuva on maalattu valkoiselle marsipaanille ja sen alla myös siis marsipaani, vaaleanpunainen. Ja pursotukset samaa vaahtoa, kuin välissäkin. Kuvan reunat maalasin punaisella värillä ja laitoin vielä pinkkiä koristelugeeliä päälle.
Pursotukset onnistui tällä kertaa mielestäni hyvin. Tein jokaisen kiekuran yksitellen, siis että pysäytin pursottimen aina ennen seuraavaa kiekuraa ja kyllä se sitten oli hankalaa.. Yleensä teen pursotukset suht vauhdilla ja monta lenkkiä kerrallaan. Nyt piti koko ajan katsoa, että kumpaan suuntaan pitää kiekuran kääntyä :) Eikä tuo kyllä lopputulokseen pahemmin vaikuttanut, joten taidan jatkaa vanhalla tekniikalla.
Kukat on tehty uudella silikonimuotilla, jossa on 11 erilaista kukkaa. (Kuva siitä muotista löytyy edellisestä kirjoituksesta.) Oikein hyvin en kukkia saanut asettumaan, ehkä pursotukset oli liian korkeita kukkien kokoon nähden.

1276624.jpg

Olisi kakku ollut ihan hyvä ilman kukkiakin, mutta aina niitä on pakko kuitenkin laittaa :)

1276621.jpg

Edit:
Olen jo pitkään miettinyt kirjoittamista osittain englanniksi. Kokeilen sitä nyt ainakin joihinkin juttuihin soveltaa. Englantini ei ole koskaan ollut kovin hyvä, mutta pieniä juttuja ehkä osaan laittaa...)
Ja jos virheitä kamalasti huomaatte, niin kertokaa reilusti, oppia ikä kaikki!

From now on I´ll try to write something in english also. My english is not very good, but I´ll do my best... :)
A little Minnie Mouse cake for a little girl. I painted the picture in marzipan. The flowers are also marzipan.