1621552.jpg

1621550.jpg1621555.jpg

1621556.jpg

Pari hämähäkkimies-kakkua tuli tehtyä tänään.
Laitan juttua myöhemmin illalla, nyt lähden mökille uimaan :)
Edit: Nyt on uitu ja saunottu...
Ylimmäisessä kakussa on 4 munan pohja, välissä mansikkahilloa ja kermavaahtoa. (ja siis se minun "kermavaahtoni on sitä flora vispiä...)
Marsipaanille maalasin netistä tulostamaani kuvaa mallina käyttäen kaupunkimaiseman ja irrallisen hämismiehen. Vähän laitoin hopeaa ja valkoista kristallipulveria tehostukseksi maalauksen eri kohtiin. Hämismiehen käsistä tuleva verkko on marsipaania. Reunapursotukset halusin tehdä kakun tyyliin sopiviksi ja teinkin tavoilleni poikkeavasti tosi "ohuet" pursotukset. Päälipuolelle reunaan pursotin pienellä pyöreällä tyllalla vielä tuollaista säkkärää, jonka pitäisi muistuttaa sitä verkkoa  mikä tuon "otuksen" käsistä lähtee... :)

Hämähäkkimiehen pää - kakussa otin mallia Kaurislapselta, jolla olikin hyvät ohjeet tuon tekemiseen. Tässäkin on 4 munan pohja, paistoin sen kulmikkaassa vuoassa ja muotoilin ennen täyttämistä pään malliseksi. Täyttäessä kakkua laitoin keskelle hieman paksummalti hilloa ja kermavaahtoa, jotta sain kakun pinnasta vielä pyöreämmän mallisen. Niin ja tähän laitoin taas sekoitusta vadelma- ja mustikkamarmeladista ja kermavaahtoa.
Pinnan kuorrutin sokericremellä ja päällystin vielä punaisella marsipaanilla, jonka värjäsin itse, kun en muistanut ostaa valmista punaista. Marsipaani menikin oikein hyvin paikoilleen, ei tullut oikeastaan yhtään isompaa ryppyä. Oli kyllä hyvä laittaa se, kun oli uusi pyörivä kakkualusta... On aika kätevä kapistus sellainen juuri pursotuksissa ja marsipaanin laitossa.
Pritsaukset ei sitten oikein onnistuneetkaan, menivät vähän miten sattuu, vinoon ym. ...