1678809.jpg

Testasin viikonloppua varten kahvikakku ohjetta ja samalla uudehkoa vuokaa. (Olen tehnyt kyllä tällä vuoalla jo tiikerikakun, mutta siitä en ottanut kuvaa.) Ohje on vanha, mutta muuttelin sitä hieman. Tein tähän vuokaan kaksinkertaisen ohjeen, mutta 1,5 kertainen olisi varmasti myös riittänyt. Nyt tein jämätaikinasta muutaman muffinssin.

Suklaamurukakku

200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
1 ps taloussuklaarouhetta ( 1 ps = 120 g)

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi suklaarouhe). Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Lisää vielä suklaarouhe.
Kaada taikina voideltuun (ja korppujauhotettuun) kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin tunnin verran.

Koristelu
Tummaa ja valkoista suklaata
Nonparelleja/strösseleitä

Kakun keskustaan sulatin tummaa suklaata ja ripottelin päälle suklaaströsseleitä ja helmiäisnonparelleja. Terälehtiosaan sulatin valkosuklaata, jonka värjäsin keltaisella tomuvärillä. Päälle ripottelin vielä keltaisia nonparelleja (kun en saanut suklaata asettumaan kauniin tasaisesti... :D  ).

Tässä jämätaikinasta tehdyt ruusumuffinssit.
1678807.jpg