1697110.jpg

Tähän herkullisen kuuloiseen ja näköiseen ohjeeseen törmäsin Jack Bauerin blogissa, joka puolestaan oli ottanut ohjeen Maku-lehdestä. Vähän jouduin tekemään omia muutoksi, kun kaikkia aineita ei sattunut kotona olemaan. Laitan tähän ohjeen omilla muutoksillani.

Kahvipantterit

Pohja:
150 g voita tai margariinia
4 munaa
3 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
2 dl maitoa

Lisäksi:

1/2 dl lämmitettyä maitoa
3 rkl kaakaojauhetta
1-2 rkl Cappuchino maitokahvijuoma jauhetta (Lidl:stä ostettua) (alkuperäisessä ohjeessa 1rkl tummaa murukahvia)

Kuorrutus:

4 dl (225 g) tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 -3 rkl Cappuchino maitokahvijuoma jauhetta (alkuper.ohje; 2 tl tumma murukahvi)
3 rkl kuumaa kahvia
50 g voita tai margariinia sulatettuna

Koristeluun:
Suklaanonparelleja ja muita suklaakuvioita. Alkuperäisessä ohjeessa oli kahvipapumakeisia, joita löytyy irtokarkkihyllyistä, mutta niitä ei minulla ollut, joten piti soveltaa :)

Valmista pohja. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta, voisulaa ja maitoa.

Ota taikinasta 1/3 toiseen kulhoon. Sekoita maitoon kaakaojauhe ja cappuchino-jauhe. Lisää seos taikinaan.

Levitä puolet vaaleasta taikinasta leivinpaperin päälle uunipannulle, ei aivan reunoja myöten, koska taikina leviää uunissa. Nostele tumma taikina lusikalla pilkuiksi vaalean taikinan päälle. Levitä loput vaaleasta taikinasta "huolimattomasti" päälle.

Paista 200 asteessa uunin keskitasossa 15–20 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut. Nosta kypsä pohja uunista ja anna jäähtyä.

Valmista kuorrutus. Mittaa ainekset kattilaan ja sekoita miedolla lämmöllä tasaiseksi, älä keitä. Levitä kuorrutus pohjan päälle tasaisesti. Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi ja koristele, tai toisinpäin :)

1697111.jpg

Näistä tuli kyllä minun suosikkeja, olivat tosi hyviä! Tuo cappuchino maitokahvijuomajauhe antoi todella hyvän maun leivonnaiseen. Ja ihanan näköisiäkin nämä ovat, vähän vaihtelua tavallisiin suklaa/mokkapaloihin :)