1756551.jpg

Tämäkin ohje on kuulunut kokeiltavien listalle jo pitkän aikaa. Näitä pullia on kovasti kehuttu Pullahiiren blogissa, josta ohjeen olen ottanut ja ei kyllä ole kehuttu suotta. Nämä on ihan oikeasti maailman parhaita pullia!!! En kehtaa edes sanoa, kuinka monta söin heti tuoreeltaan... :)
Ja tässä ohjetta näihin herkkuihin:

Rotinakorin pienet kristallipullat

Pullataikina:
2 dl vanilla-vaniljakastiketta
1 dl vettä
¾ dl sokeria
½ rkl vaniljasokeria
½ rkl kardemummaa
½ tl suolaa
1 ps kuivahiivaa
n.6 dl vehnäjauhoja
0,5 dl Juoksevaa tai
50 g margariinia

Voiteluun:
½ dl Juoksevaa tai
50 g margariinia sulatettuna
1 dl hienoa sokeria
1 rkl vanilliinisokeria


Kuumenna vaniljakastike ja vesi reilusti kädenlämpöiseksi (+42 C). Lisää sokeri, kardemumma ja suola sekä osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30-40 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja pyöritä siitä kaksi n. 25 cm pitkää tankoa. Jaa tangot 12 osaan. Pyöritä palat pulliksi ( ne ovat pieniä) tai rullaa pitkäksi pötköksi ja tee pötköstä solmu. nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
 Paista pullat uunin keskitasossa 7-8 minuuttia. 

Mittaa kulhoon kuorrutusta varten sokeri ja vanilliinisokeri. Sekoita.
Voitele kypsät kuumat pullat margariinilla ja pyörittele sokeriseoksessa.

1756552.jpg

Minä tein taikinan 2,5 kertaisena , niin sain käytettyä 2 kokonaista purkkia flora vanillaa. Tein normaalia pienempiä pullia, mutta en ihan niin pieniä, kuin ohjeessa käsketään.