1708272.jpg

Ei viikonloppua ilman kakkua :)
Eilen tein tämän perhoskakun. Perhonen nyt olisi helppo tehdä ilman vuokaakin, mutta tilasin Confetin kesä alennuksesta Wiltonin perhosvuoan. Vuoassa oli ohjelappunen mukana, jossa muutama erilainen kuva koristellusta kakusta ja olinkin "laiskalla" päällä ja tein melkein samanlaisen, kuin yksi niistä... :)
ei vaiskaan, ei se laiskuutta ollut, mutta mielestäni se oli kivan näköinen ja värinen, niin päätin tehdä samoilla väreillä. Reunat pursotin flora vispillä, niin ei tullut koko kakkuun niin makeaa päällystä.
Tässäkin kakussa on 4 munan pohja, kostutettu vadelmamehulla, välissä vadelmahilloa ja Robertsin Bavarois-hyydykejauhetta vadelman makuisena. (On muuten tosi hyvän makuista. Täytettä tuli vähän liikaa, joten tein äkkiä kääretortun johon laitoin ylimääräiset täytteet sisälle niin sai itsekin maistettua.)
Koristelu sokericremellä ja flora vispillä. Tuntosarvet on suklaatikut.

Sitten kysymys elintarvikeväreistä: Minulla on pelkästään Wiltonin geelimäisiä värejä, joilla värjään esim tuon sokericremen. Kaikissa muissa väreissä pärjää aika pienellä määrällä, mutta musta ja kirkkaan punainen ovat sellaisia värejä, joihin joutuu laittamaan väriä oikein todella paljon. Ja tietysti jos haluaa tumman sävyn, niin joutuu laittamaan enemmän väriä.
Onko jollakin kokemusta esim englannista tilatuista väreistä, että ovatko riittoisampia tai tehokkaampia värjäämään? Jossakin sarjassa on "extra black", mahtaako se olla värikylläisempää, eli riittääkö sitä pienempi määrä mustan värin aikaansaamiseksi? Kertokaahan kokemuksianne :)

Edit: Säätelin taas pohjaakin vähän uuteen uskoon. Värit ei nyt ihan ole mun lemppareita, vaikka omasta kakusta niitä otinkin, mutta katsotaan kuinka kauan jaksan niitä katella:)