Tässä tulee nyt oikein pikakakku...

1922962.jpg

Nuorempi tyttö tuli perjantaina koulusta mitali kaulassaan, oli pärjännyt koulun olympialaisissa hyvin. Sanoin sitten lähinnä vitsinä, että pitääkö nyt tehdä sitten mitalikakkukin ja sehän oli sitten selvää: Kakku oli pakko tehdä!
 Perjantaina en sitä ehtinyt tekemään, mutta tänään (tai siis virallisesti eilen, lauantaina) oli muutenkin kakun tekoa, niin tein sitten kääretorttulevyn kakkua varten.
Päätettiin sitten, että mennään kakun kanssa mummin ja pappan luo iltapäiväkahville. Kello oli kaksi, kun soitin mummille, että tullaan kakun kanssa tunnin päästä ja kakku oli siinä vaiheessa vielä levynä pöydällä...
Ei muuta kun hihat heilumaan; Levy kahtia, kostutus mehulla, vadelma-ja mustikkahilloa väliin ja siihen päälle diplomaattikreemiä. Toinen puoli levystä päälle ja kermavaahtoa päälle. Reunoihin pursotukset ja päätinpä vielä kokeilla ensimmäistä kertaa pursottaa kermaruusujakin... no joo, ne on siis mun ensimmäisiä virityksiä, ja sen kyllä huomaa. Onneksi oli jääkaapissa valmiina värjättyä kermavaahtoa aamulla tehdystä kakusta.
Sitten piti vielä tyttären käskystä tehdä mitali marsipaanista kakun päälle. Sen lättäsin nopeasti kakun päälle ja sekin meni ihan vinoon. Tyttö halusi vielä itse tekemänsä nimilapunkin kakun päälle :)
Nopeasti vielä kuva kakusta ja noin 10 yli 3 oltiinkin jo kahvipöydässä naapurissa kakun kanssa!
Ja kakku hävisi parempiin suihin alta aikayksikön. Lapset söi sitä jokainen 2-3 palaa. Oli kuulemma parasta kakkua, mitä ovat saaneet :) Pitäisikö tästä päätellä, että aina vaan kiireellä hommiin, niin onnistuu (ainakin maussa jos ei ulkonäössä)... :)