Tämä on kakku joka säilyy hyvin jääkaapissa, mutta sen voi myös pakastaa kuorrutuksineen päivineen, kunhan kuorrutus on ensin hyvin kovettunut.
Kakkua tei viime vuonnakin ja kuvaakin siitä löytyy täältä, mutta ohjetta olen luvannut kirjoitella myöhemmin... Nyt taitaa olla sen aika:)
Arabilainen maustekakku
200 g voita
3,75 dl sokeria
3 munaa
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
0, 25 tl suolaa
0, 75 tl muskottipähkinää
1 tl kanelia
1,5 rkl kaakaojauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 rkl sitruunan raastettua kuorta (jätän yleensä pois)
2 dl kermamaitoa
6 dl vehnäjauhoja
Kuorrutus:
6 rkl pehmeää voita
1 keltuainen
1,5 rkl kaakaojauhetta
1,5 rkl kanelia
6 rkl kuumaa kahvia
6 dl tomusokeria (määrää voi lisätä jos haluaa paksumman, levitettävän kuorrutuksen)
Voi ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Munat lisätään yksitellen voimakkaasti sekoittaen.
Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään taikinaan vuorotellen kermamaidon kanssa.
Taikina kaadetaan voideltuun (jauhotettuun) kakkuvuokaan ja paistetaan uunin alatasolla 170 asteessa reilu tunti.
Kuorrutuksen aineet sekoitetaan keskenään ja kaadetaan/levitetään täysin jäähtyneen kakun päälle. (Seoksen voi jättää veteläksi, jos haluaa että se leviää/valuu itsestään kakun päälle, mutta lisäämällä tomusokeria siitä saa lastalla/veitsellä levitettävän)
Tässä kakku ennen kuorruttamista:
Koululle, 2 lk:n joulujuhlaan tein tulppanivuoalla ja siinä jäi hauskasti ne tuppaanikuviotkin vähän näkyviin:
Kommentit