2164601.jpg

Laurin synttäreille tein tämänkin töräyksen. Oli pakko keksiä jokin leivonnainen, jonne sain tehdä saman täytteen, kuin aiempiin joulukakkuihin. Maistui meinaan sen verran hyvälle, kun purkista silloin jämiä maistelin :)
 
Kääretorttu

5 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauohoja
3 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden vaahtoon. Sekoita varovasti sekaisin. Kaada isolle uunin pellille, leivinpaperin päälle, ja paista 225 asteessa 7-10 min.

Luumu-rommirusina täyte

1 prk Flora vispiä
1 prk rommi-rusina rahkaa
2-3 rkl luumuhilloa

Vatkaa flora vispi vaahdoksi, lisää sekaan luumuhillo ja rahka.

Levitä kääretorttulevylle ensin ohut kerros luumuhilloa ja sitten luumu-rommirusina täyte. Kääri rullalle ja laita hetkeksi jääkaappiin jämäköitymään.

Koristelu:

2 prk flora vispiä
100 g tumaa suklaata (laitoin 150g, mutta oli turhan voimakkaan makuista)

Sulata suklaa. Vatkaa vispi vaahdoksi ja lisää suklaa joukkoon sekoittaen.

Muotoile/leikkaa kääretorttu haloksi  ja pursota suklaakerma päälle. Koristele, miten haluat.