Päätin jo tuossa joulukuun alussa,  että en ota yhtään uutta tilausta enää ennen joulua, mutta naapurille ei kertakaikkiaan kehdannut sanoa ei, kun hän kysyi tekisinkö kolme jouluista täytekakkua hänelle :)

Sain kakkujen suhteen vapaat kädet ja halusin tehdä sitten niin näöltään, kuin maultaankin jouluiset kakut.
Pohjat on ihan tavallisia, mutta välissä on sekoitus flora vispiä, rommi-rusina rahkaa (se on hyvää!!!) ja luumuhilloa. Tuota luumuhilloa laitoin sekä pohjalle, kuin myös pikkuisen tuohon vispi-rahka seokseen.
Pursotuksissa flora vispiä ja koristeet marsipaania. Ja vähän helmiäisnonparelleja.

2164594.jpg

Tämä kakku oli pienin, noin kolmen munan pohja, halk muistaakseni 20 cm.

2164595.jpg

Tämännäköisiä kakkuja oli kaksi, kuvan kakussa on 4 munan pohja, halk 24 cm. Toinen samannäköinen oli 6 munan pohja ja siinä halk 28 cm. Joulukello on tehty silikonimuotilla ja on marsipaania. Tein sen valkoisesta marsipaanista ja tomuväreillä ja kimallepulvereilla väritin sen.


Miehelläni oli perjantain jokin palaveri yhden yhteistyökumppanin kanssa ja tein sitten hänellekin mukaan kakun. Hänellä oli ajatuksena ensin aiheenmukainen koristelu, eli jotakin puhelinmastoa/tukiasemaa ja äijät siellä kiipeilemässä, mutta koska aikaa oli niin vähän, niin sai tyytyä tällä kertaa jouluisiin koristeisiin :)
Tässä oli 8 munan pohja ja täytteet samat, kuin edellisissä.
Joulutähden tein liljamuoteilla. Vähän olisi tarvinnut enemmän muotoilla ja painaa lehtikuviot kovemmin, ei  ihan näytä kunnolliselta. Mutta kun nykyään ei meinaa olla aikaa noiden koristeiden tekoon, tai siis niiden tekeminen jää aina viimetippaan, niin sitten ne jää vähän vajavaisiksi ...

2164596.jpg