2136779.jpg

Viime yönä kun olin menossa nukkumaan ja kurkkasin vielä ulos, niin siellä olikin niin ihanan kuvauksellinen ilma, että oli ihan pakko hakea vielä kamera ja yöpukusilla napata muutama kuva suoraan ovensuusta pihamaalle päin :)
En ole mikään valokuvaaja enkä hienoja otoksia osaa ottaa, yleensä kuvat on aina vähän tärähtäneitä, mutta mielestäni sain pari melko onnistunuttakin kuvaa otettua...

2136780.jpg

Koko illan oli satanut hiljalleen lunta (jipii!!!) ja kukaan ei ollut käynyt ulkona, joten koko piha oli aivan tasainen. Ja lumihiutaleetkin tuli hauskasti kuviin palloina :)

Ja jottei aivan "pääasia" unohdu, niin on meillä leivottukin, pipareita on tehty ja taikinaa vielä iso kipollinen odottamassa leipojia. Eilen illalla saivat lapset leipoa ihan itse, minä toimin vain avustajana. Tänään on sitten minun vuoroni päästä leipomaan, kunhan taikina ensin vähän pehmiää jääkaapin jäljiltä :)

Sunnuntaina muistettiin vanhimman tytön kanssa, että maanantaina on viimeinen viulutunti ja opettajalle tietysti piti sitten nopeasti tehdä jotain joulumuistamista. Tyttö itse keksi tehdä nuotin muotoisen piparin, vähän autoin sen piirtämisessä sopivaan kokoon, mutta leipomisen ja koristelun hän hoiti itse. Muutaman lumihiutaleen ja "mistelinoksan" annoin hänelle koristevarastosta.

2136777.jpg

Tämä pipari koristeltiin noin klo 15 ja jo noin tunnin kuluttua pakkasin sen sellofaaniin ja pikeeri oli aivan kuivaa. Laitan pikeerin joukkoon pienen tilkan etikkaa ja se minusta todellakin nopeuttaa kovettumista. Sähkövatkaimella vatkasin 2 valkuaisen sekaan tomusokeria sen verran, että tuli sopivaa pursotella ja siihen seokseen lisäsin noin 1 tl etikkaa. Eikä se etikka maistu sieltä yhtään.