2148667.jpg

Pääsinpä minäkin sentään lopulta tänä vuonna piparkakkuhommiin käsiksi. Aivan liian myöhään kyllä, koska nyt tulee kamala kiire, että saa kaikki leivotut jutut koristeltua ja kasattua ennen joulua... :)

2148645.jpg

Ensimmäiseksi tein ison piparkakkutalon myyjäisiin, MLL:n pöytään, arpajaisten päävoitoksi. Talon tein Myllyn parhaan valmistaikinasta. Taikinaa kului pohjineen melkein 5 pakettia.
Minulla tuo koristelu on vähän tuollaista ronskimpaa, verrattuna esim Mansikkamäen Eben tekemiin, kauniisiin, herkkiin piparkakkutaloihin, joita kävin kyllä monesti katsomassa. Esim tuo lumihiutale-idea tuli Ebeltä, tosin minä käytin muottia :)
Ja kaiken "kruunaa" tietysti helmiäisspray... :)

2148659.jpg

2148657.jpg

Ostin sitten kannatuksen vuoksi itsekin niitä arpoja, jokaiselle lapselle yhden ja nauroin myyjille, että on niin pieni todennäköisyys, että joku meidän lapsista talon voittaisi...
vaan kuinkas kävikään... myyjäisten jälkeen sain soiton, että Lauri oli voittanut talon! Voiko olla tällaista tuuria!!! No, talo tuli siis meille takaisin ja yhdessä Laurin kanssa päätettiin, että viedään talo mummille ja pappalle lahjaksi, koska itselle on taloja tulossa taas kolmin kappalein.
Käytiinkin heti talo viemässä ja mummi oli oikein iloinen, kun sai itselleen ison piparitalon :)