Kakkupohjan tein sunnuntain gluteenittoman jauhopussin ohjeen mukaan, ja onnistui oikein hyvin. Kostutus sekamehulla ja välissä on vadelmahilloa ja diplomaattikreemiä.

Päälle  tein pitkästä aikaa vaahtokarkkimassan/taikinan (marshmallow fondant) Olen sitä joskus kokeillut, mutta meillä ei lapset siitä silloin tykänneet, niin ei ole tullut tehtyä uudestaan. Mansikkämäki-blogista löytyy senkin tekoon oikein hyvät ohjeet, tästä linkki siihen.

Eli kuvan maalasin kaulitun vaahtokarkkitaikinan päälle. Onnistui sekin oikein hyvin, ainut huono puoli on, että tuota vaahtokarkkimassaa ei saa ihan tasaiseksi, siihen jää aina vähän kuplia ja epätasaisuuksia.

Pursotukset on taas, kuten lähes aina flora vispiä ja kukat ja lehdet marsipaania. Pitäisi tehdä taas joku päivä/yö kukkia ja lehtiä vähän runsaammin varastoon, jotta saa sitten vaan ottaa laatikosta kun on tarvetta.

Laitan ohjeen vielä siihen pohjaan:

Gluteeniton kakkupohja

4 munaa

2 dl sokeria

2 dl sunnuntai gluteeniton jauhoseos

1,5 tl leivinjauhetta

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti munasokerivaahtoon.

Kaada taikina rasvalla voideltuun kakkuvuokaan, paista 175 asteessa kauniin ruskeaksi. Anna jäähtyä hieman ennen kumoamista.