Lauantaille tein myös kaksi kakkua häihin. Tilaaja oli tykästynyt minun aiemmin tekemääni ruskeaan liljakakkuun ja halusi samanlaisen, mutta eri värisillä kukilla ja pinnalla.

Täytteiksi haluttiin niin ikään mallikakussa ollut pätkismousse, joka onkin kyllä todella hyvää. Sen alle laitoin myös omenamarmeladia. Kostutukset tein vaniljasokerilla maustetulla, laktoosittomalla maitojuomalla.

Pohjina oli kaksi suklaakakkupohjaa, jotka tein sokerikakku-ohjeella, korvasin osan perunajauhoista vain kaakaojauheella.

Päälle haluttiin oranssi marsipaani ja myös liljojen haluttiin olevan oransseja. Liljat tein tällä kertaa vähän erilaisella, monimutkaisemmalla tavalla Silmänisku, mallia otin Rouva V:ltä. Kukkien keskustat tein rakettispagetti-pätkistä, jotka värjäsin vihertäviksi ja kastoin sulaan suklaaseen. Ja päälle suihkin kevyesti helmiäistä. Reunoilla kermapursotukset.

Tässä liljat kuivumassa.

Edit.

Laitan vielä sen Pätkismoussen ohjeen tähän, kun teinkin sen vähän eri tavalla, kuin ennen.

Pätkismousse

4 liivatelehteä

n.0,5 dl vettä

1 prk (2,5 dl) flora vispiä

200 g maustamatonta/vaniljanmakuista tuorejuustoa

0,5-1 dl sokeria

1 pss pätkispaloja

 

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.

Vatkaa flora vispi vaahdoksi. Sulata pätkikset mikrossa, anna mikron käydä vain pieni hetki kerrallaan, koska pätkikset sulavat nopeasti ja palavat aivan yhtä nopeasti. (Sulaessaankin ne ovat aika paksua tahnaa). Voit myös halutessasi raastaa/rouhia pätkikset pieneksi silpuksi.

Sekoita sulatetut/rouhitut pätkikset tuorejuustoon. Lisää sokeria maun mukaan.

Kuumenna vesitilkka lähes kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Kaada liivateseos pätkis-tuorejuustoseokseen, koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi fora vispi vaahto varovasti sekoitellen joukkoon.

Jos mousse on liian vetelää laitettavaksi kakun väliin, laita se hetkeksi kylmään jähmettymään, mutta älä anna jähmettyä liikaa.