Sain tilauksen tehdä kakun, jonka ainoana vaatimuksena oli, että siinä pitää olla leopardi kuviota.

Ensimmäinen ajatus oli maalata marsipaanille sitä kuviota, mutta selailtuani netissä, löysinkin helposti ja kivasti toteutettavan mallin ja päätin kokeilla sitä.

Tässä kuitenkin ensin valmis kakku.

 

 

Kakussa on 6 munan pohja, halk (muistaakseni) 26cm. Väliin tuli omenahilloa ja pätkisrahkaa (flora vispiä, rahkaa ja pussi pätkiksiä rouheena, vaniljasokeria).    Valkoisia liljoja vielä vähän tuunasin kakkuun sopiviksi ja lehdet tein pillkujen väreistä.

 

 

Kuvioinnin aloitin värjäämällä marsipaania leopardin väreihin, eli kolmeen eri ruskeaan.

Vaaleimman värin, eli pohjavärin kaulasin muutaman millin paksuiseksi ja siihen laitoin sitten kahdesta muusta väristä pilkkuja päälle. Kaulasin pilkut vielä pohjan kanssa tasaiseksi jolloin ne samalla vähän levisivät ja suurenivat, saivat muotoa. Sitten levy olikin valmis kakun päälle.

 

Yksi moka kakun kanssa sitten kyllä kävi, jonka kuulin jälkeenpäin tilaajalta. Elikkä kun kakku oli ollut tarjolla huoneenlämmössä jonkin aikaa niin reunat olivat alkaneet valua noiden pilkkujen kohdalta. Mietittyäni asiaa jonkin aikaa, tulin siihen tulokseen, että ne pilkkukohdat oli sen verran paksumpia, kuin pohjalevy, josta johtuen se pohjamarsipaani ei jaksanut pitää niitä pillkuja paikoillaan. Ja kun alle laitoin vielä kermavaahdon, niin sehän ei tietenkään auta asiaa vaan ennemminkin pahentaa sitä. Sokericremellä ei tätä varmasti olisi tapahtunut, mutta kun se on niin makean äklö yhdistelmä, etten sitä laita kuin pakon edessä, eli yleensä muotokakkuihin ja sellaisiin, joiden pitää kestää hyvänä parikin päivää.

Jos vielä teen tällä tekniikalla, niin pitää ilmeisesti laittaa pilkut/kuviot jo aiemmin, eli pohjaa ei saa kaulata liian ohueksi ennen niiden laittoa.