Tytön syntymäpäiviä juhlittiin vielä serkkujen kanssa viikonloppuna ja tein tarjottavaksi suklaakakkua. Kukaan vain ei meinannut jaksaa enää syödä kakkua, kun ensin syötiin "alkupalaksi" tortilloja Hymy

Hääkakuista jäi yksi lilja käyttämättä, joten käytin sen tähän. Pinnasta ei tullut oikein tasainen... oli jo vähän puhti poissa tekijältä Silmänisku

Kakussa on 4 munan suklaapohja. Laitankin siitä nyt ohjeen tähän:

Suklainen kakkupohja/sokerikakku

4 munaa

3 dl sokeria

1 kkp kuumaa vettä

2 dl vehnäjauhoja

1,5 dl perunajauhoja

0,5 dl kaakaojauhetta

2 tl leivinjahetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuuma, kiehuva vesi pikku hiljaa kaataen vaahdon joukkoon koko ajan hitaalla voimakkuudella vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden taikinaan ja sekoita nopeasti, mutta varovasti sekaisin. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175-200 asteessa uunin alaosassa kauniin ruskeaksi, noin 20-40 min, riippuen vuoan koosta.

Kostutus vaniljalla maustetulla maidolla. Välissä on aprikoosimarmeladia ja suklaaganachea, jota on myös päällä. Reunoissa wiener nougat crushia.

 

Suklaaganache

2 dl kermaa

400 g suklaata

1 tl voita

Mittaa kerma kattilaan ja laita hellalle lämpiämään. Paloittele samalla suklaa kerman joukkoon. Anna suklaan sulaa välillä sekoittaen. Kun suklaa on kokonaan sulanut, lisää voinokare ja sekoita seos tasaiseksi ja kiiltäväksi. Kaada kakun päälle, levittele tarvittaessa paletilla/lastalla.