Veljekset juhlivat synttäreitään yhdessä ja kakkutoivomuksena oli traktori isoveljelle ja peräkärryt pikkuveljelle Hymy

Peräkärryt oli oikeastaan ihan helppo juttu, mutta traktori olikin sitten eri... Traktorinhan pitäisi olla ennemminkin korkea ja kapea, eikä leveä ja matala. Mutta valitettavasti tästä nyt tuli se jälkimmäinen... ei ole oikein mahdollista tai ainakaan helppoa tehdä kakun muotoon sitä korkeaa ja kapeaa, ainakaan jos haluaa sinne vielä täytteitäkin. kakhvikakkuna voisikin onnistua oikeamman näköinen muoto. Mutta tällaisen yhdistelmän sain aikaiseksi...

Lisähaastetta antoi myös se, että pohjat piti olla munattomia. Ensimmäinen pohja ei oikein kestänyt leikkelyä, mutta siitä sai onneksi tehtyä peräkärryn osat.

Traktoriin tein pohjan Ullan Unelmakakut-kirjan ohjeella ja se olikin tosi hyvä ohje, se kesti leikkaamiset ja oli vielä tosi hyvänmakuinenkin. Sitä tulen varmasti käyttämään jatkossakin. Traktoriin laitoin kolme puista varrastikkua hytin kohdalle pitämään kakkua kasassa. Alkoi hytti heti kenottaa, kun olin sen kasannut, joten tuki oli tarpeen.

Traktorissa on sisällä mustikkahilloa ja kermavaahtoa, peräkärryissä vadelmahilloa ja diplomaattikreemiä. Molemmissa kakuissa on marsipaani ja sen alla ohuelti sokerikreemi. Minä en sitten saa sitä kreemiä koskaan tasaisesti kakun pinnalle, aina se "vetää" kakun pintaa mukaan ja sohlaa muutenkin, siksi ei tuo marsipaanikaan ole kovin tasaisen. Jäi myös ryppyjä aika paljon reunoille, mutta en niitä nyt alkanut kamalasti peittämäänkään. Pyöreään kakkuun onkin paljon helpompi saada marsipaani kauniisti kuin tällaisiin monimuotoisiin, ainakin minusta.

Renkaat olen painanut pyöreällä muotilla pohjapalasta ja sivellyt ohuelti sokerikreemillä ja siinä päällä musta marsipaani. Sinne en siis edes yrittänyt laittaa hilloja tms väliin. Peräkärryillä on wiener nougat crushia hiekkana/kuormana.

Ja pitihän kakut tietysti saada yhdistettyä kunnon yhdistelmäksi, joten traktoriin tein koukun ja kärryihin aisan...

Tätä yhdistelmää oli kyllä hauska tehdä, vaikka kello sitten ehtikin melkein aamuun ennen kuin pääsin nukkumaan. Saapahan rauhassa tehdä, kun muut nukkuu Silmänisku