Kinuskikissa oli tehnyt tässä taannoin aivan ihanan kuuloista ja näköistä hyydykekakkua, jota minun oli pakko myös testata. Tykkään appelsiinin mausta ja tässä sitä oli kunnolla. Koristelusta tuli perinteistäkin perinteisempi pääsiäisaihe, en ole taaskaan ehtinyt/jaksanut/viitsinyt tehdä narsisseja valmiiksi...viime vuonnakin ne jäi tekemättä kokonaan...
Appelsiini-valkosuklaakakku
Pohja:
200 g dominokeksejä
75 g voita tai margariinia
Täyte:
5 liivatetta
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g appelsiinituorejuustoa
200 g veriappelsiinijogurttia
2 appelsiinin raastettu kuori
200 g valkosuklaata
1 dl puristettua appelsiinin mehua
Kiille:
3 liivatetta
3 dl appelsiinimehua
Valmista pohja murskaamalla keksit monitoimikoneella tms. Sulata rasva ja sekoita keksimurskan joukkoon. Painele massa tasaisesti irtopohjavuoan/reunavuoan pohjalle, jossa on leivinpaperi pohjalla.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja appelsiinijogurtti. Pese appelsiinit huolellisesti ja raasta niiden kuori. Lisää kuoriraaste täytteeseen. Sulata valkosuklaa ja sekoita täytteen joukkoon. Purista appelsiineista mehu ja kuumenna siitä 1 dl kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Jäähdyttele hetki ja sekoita hyvin täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia.
Anna kiilteen liivatteiden liota kylmässä vedessä. (Voit käyttää kiilteen tekemisessä aiemmin puristetusta appelsiinimehusta ylijääneen mehun ja täydentää valmiilla tölkkimehulla.) Kuumenna mehusta 0,5 dl kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon. Yhdistä lopun mehun kanssa ja odota tarvittaessa hetki, jotta seos jäähtyy huoneenlämpöiseksi. Kaada sitten täytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia ennen kakun irroittamista vuoasta. Koristele halutessasi esim suklaalla tms.
Kommentit