Eino, jolle vuosi sitten tein Salama McQueen-kakun, tykkää autoista edelleen ja äidiltään tulikin idea tehdä kakun päälle tärkeimpien autojen merkit.
Pohja on 6 munan, paistettu nelikulmaisessa reunavuoassa sen kokoisena, että mahtui hyvin tuohon tupperin kulmikkaaseen alustaan.
Kostutukset mehulla, ohuelti mansikkahilloa alla ja reilu kerros mansikkamoussea päällä, näitä siis kahdessa välissä. (Mansikkamousse tehty mustikkamoussen ohjeella, joka löytyy vasemmasta reunasta omana sivuna.)
Pursotuksista pitikin tehdä tavoistani poiketen hyvin matalat, jotta kupukin mahtui vielä kakun päälle. Ostin Confetista ison ruusutyllan, (aukon leveys n. 3-4 cm) ja litistin sen aukon "tasaiseksi", eli kumpikin reuna on suurinpiirtein saman kokoinen. Näin sillä saa pursotettua leveää nauhaa, jota käytin reunoihin. Päälipursotukset tein pienellä lehtityllalla.
Autojen merkit on maalattu marsipaanille ja leikattu sitten irti. Kakun päälle kaulasin luon.valkoisen marsipaanilevyn, jonka suihkin vähän sinisellä spray-värillä ja sen päälle laitoin merkit. Kulmissa on värillistä sokeria, jota myös ostin Confetista viikko sitten, kun kurssin jälkeen päästiin ostoksilla käymään siellä.
Kuva siitä tyllasta, on vaan kamalan epäselvä. Tuon paksumman puolen siis litistin samankokoiseksi, kuin ohuempi oli.
Kommentit