Maanantaille oli iso kakkutilaus: Piti tehdä 6 kpl isoja levykakkuja, joista yksi gluteeniton ja laktoositon, sekä vielä yksi pieni kännykänmallinen kakku. Päälle kakkuihin haluttiin uusi Finnet-logo, joka julkaistiin samana päivänä yleisölle.

Viikonloppu sujui siis hyvin tutuissa touhuissa, lauantaina paistelin pohjia ja maalasin logoja marsipaanille ja sunnuntaina aloin illansuussa täyttää kakkuja ja yötähän se oli jo aika pitkällä, kun sain kakut täysin valmiiksi ja pääsin sen kännykkäkakun kimppuun... Silmänisku Minä teen mieluiten nämä kakkuhommat vähän niinkuin nurinkurisesti, leipomoissahan hommat aloitetaan aikaisin aamulla, mutta minä teen yöllä ja lopetan aamulla aikaisin... näin ei haittaa, vaikka joku homma ei menisikään ihan putkeen, kun ei ole tiukkaa aikataulua, jonka puitteissa pitäisi saada kaikki valmiiksi.

 

1242798765_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1242798647_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Kakuissa on 8 munan pohjat ( käyttämäni pohjan ohjehan on ns sienikakku, jolloin 8 munan pohja oikeasti riittää jopa tuon 30x40 cm kakun pohjaksi, korkeutta paistetulla pohjalla oli noin 5 cm ja kakkusahalla leikkaaminen onnistuu hyvin.) ja paistoin ne nelikulmaisessa, säädettävässä reunavuoassa.

Kostutuksessa mehua, väleissä vadelmahilloa ja diplomaattikreemiä. Marsipaanin alla ja kakun reunoilla flora vispi, ( joka tälllä kertaa toimi kuin unelma, tai sitten se on tuon uuden koneen ansiota, 6 purkkia vatkaantui kerralla todella hyväksi vaahdoksi!)

Gluteenittomassa kakussa tein pohjan samalla ohjeella kuin muutkin, mutta korvasin vehnä- ja perunajauhot gluteenittomalla jauholla. Onnistui pohja todella hyvin, tuli jopa korkeampi, kuin tavallisista. Väliin samat täytteet, kermana valion laktoositon vispikerma ja päällinen sallisen kaulintamassaa ( josta olen kyllä lukenut, että olisi samaa ainetta, kuin pienet pötköt, mutta tässä paketissa aineluettelo oli kyllä eri ja massa erilaista, kuin niissä pienissä paketeissa. Tässä ei myöskään ollut niitä tummia täpliä, aprikoosinkiviä vaan massa on jopa valkoisempaa kuin sallisen "valkoinen" marsipaani.)

1242798670_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakut haluttiin myös valmiiksi paloiteltuina, joten koristeltuani kakun, leikkasin sen isolla kokkiveitsellä paloiksi. Tätä vaihetta pelkäsin kaikkein eniten, että meneekö koko kakku ihan muodottomaksi leikatessa, mutta se onnistui hyvin. Ainoastaan gluteeniton kakku oli ilmeisesti pehmeämpi, koska se kärsi leikkaamisesta vähän.

 

Kännykänmalllinen kakku meni arvontavoitoksi ja siitä tein aika pienen. Mallia otin vähän Nokian kommunikaattorista, mutta mitään merkkiä en Nokia-tekstin lisäksi siihen kuitenkaan laittanut Silmänisku

 

1242798725_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Tämä kakku onnistui mielestäni ihan hyvin, siihenkin nähden, kun katsoo mihin aikaan olen sitä tehnyt...

Kakussa on samat täytteet, marsipaanin alle laitoin ohuelti nyt sokericremeä. Numerot ja tekstit maalasin ohuella siveltimellä.

Näyttöön laitoin tekstiksi: Tekstiviesti... lähettäjä... (laitoin firman nimen)... Onnea voittajalle!   Hymy

Kylmäsäilytyksen kanssa oli ensin vähän miettimistä, mutta se ratkesi sillä, että vein kaksi kakkua yöksi mummin kylmiöön säilöön ja loput mahtuivatkin minun kakkujääkaappiini:

1242798742_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

 

Urakan jälkeen kävin pesulla ja menin suhteellisen tyytyväisin mielin nukkumaan, siitäkin huolimatta, että kello soitti jo kolmen tunnin kuluttua... Silmänisku