Pikaisesti taas laitan muutamasta kakusta kuvat, jutut myöhemmin...
Parturi-kampaajaksi valmistuneelle tein ison, halk 30 cm kakun. Pohja on 8 munan.
Nyt on tullut tehtyä sen verran monta kakkua tämän jälkeen jo, etten ihan varmaksi enää muista, mutta luulisin että tässä kakussa oli täytteenä vadelmahilloa ja diplomaattikreemia... kamalaa, kun ei muista...
Päällä vihreä marsipaani ja reunat laktoositonta vispikermaa. Ruusut on valkoista sokerimassaa ja muut koristeet marsipaania.
AnMarin Helmeen tein ylioppilaskakut ja kuten aiemmissakin siine menneissä kakuissa, oli näissäkin sama "teema" eli päällä sininen marsipaani, se kun sopii ravintolan "henkeen" eli sisustukseen.
Kaksi isoa kakkua on 10 munan pohjilla ja pienempi kakku 6 munan.
Kostutukset mehua ja väleissä mansikkahillo ja mansikkamousse.
Pursotukset flora vispiä. Näihin en tehnytkään normaaleja koukeropursotuksiani, vaan mielestäni näihin sopi tuollainen hillitympi versio. Pieneen kakkuun en laittanut muuta, kuin tuon reunapursotuksen, se peitti marsipaanin reunatkin hyvin, isompiin tein pientä lainetta vielä reunapursotusten päälle. Ei ne ihan täydellisesti todellakaan onnistuneet, tylla ei ehkä ollut tuohon oikein sopiva...
Lakit on sokerimassaa ja ruusu varsineen marsipaania. Olikin tosi kivaa tehdä välillä ihan koko ruusu ja oikein kunnon kokoisiakin.
Kommentit