Henriikka on (monen muun tavoin) hulluna noihin lippetseihin (kuten niitä itse nimittää...) ja erityisesti sarjan leppis on mieleen, joten kakun aihe oli helppo päättää. Ja marsipaanista kun ei hän tykkää ja minuakin on se viime aikoina alkanut aina vaan enemmän tökkiä, niin päätinpä oikein kokeilla kyseisen hahmon muotoilua sokerimassasta...Kieli ulkona

elokuu2009%20220_b.jpg

elokuu2009%20221_b.jpg

 

Tein koristeesta paljon isomman, kuin oikeat öttiäiset ovat ja aika paljon oli vaikeuksia saada pysymään tämä kasassa. Sokerimassa oli todella pehmeää ja sitten unohdin siitä vielä sen CMC:n kin. Nyt huomasin, että se aine todellakin auttaa kuivumisessa, tämä mötti ei meinannut kuivua sitten millään, tai kuivui pinnasta, mutta ei sisältä ja aina kun siihen koski, niin tuli pintaan joku repeämä. Paljon sai laittaa spagettia tukemaan.

Ei siitä ihan esikuvansa näköinen tullut, mutta aika hyvin silti mielestäni onnistuin ja ainakin päivänsankari oli tyytyväinen. Lysähti kyllä aika tavalla kasaan siitä mitä se alunperin oli, mutta ei silti muuttunut muodottomaksi.

elokuu2009%20234_b.jpg

elokuu2009%20232_b.jpg

elokuu2009%20231_b.jpg

elokuu2009%20225_b.jpg

Tästä tuli otettua niin monta kuvaa, ettäoli jo vaikea valita sopivia, siksi niitä on aika monta... Silmänisku

Pohja on 5 munan ja paistettu Wiltonin kukka-vuoassa.

Kostukkeena on vadelmamehua, ohut kerros itsetehtyä kunigatarhilloa ja sen päällä tuoreita mustikoita ja vadelmia ja siihen päälle vielä floravispiä rahkalla terästettynä. Maku oli omasta mielestäkin oikein hyvä, tosi raikas!

Päällä niin ikään mustikoita ja vadelmia, joiden päälle sivelin taas hyytelösokerikerroksen. Reunoilla floravispi+rahka. Koristeet on kaikki sokerimassaa.

Nuo pikkukukat on tällä hetkellä mun suosikkejani, en muita kukkia enää tahtoisi laittaakaan. Minusta ne on niin suloisia ja saavat aina uutta ilmettä eri värisinä ja jo pelkästään sillä, että laittaa kukan keskustaan erivärisen koristegeeli tipan. (Alkuajoille olen taas näköjään palannut, tällaisia kukkia tein silloin koristeluinnostuksen alkuvaiheillakin, sitten tuli aika, jolloin kukat olisi tarvinnut olla mahdollisimman aidon näköisiä ja nyt saa olla taas selvästi koristeen näköisiä...)

Kakkua jäi runsaasta muusta tarjottavasta johtuen melkoisen paljon ja meinataankin keittää huomenna mummin nimipäiväkahvit samalla kakulla, vähän tuunaan vaan koristeita uusiksi, otan tuon "öttiäisen" pois, kun Henriikka haluaa sen säilyttää Hymy