Yhteishyvän ruokamaailmasta löytyy tämän juustokakun ohje, tosin ei tässä kyllä juustoa ole yhtään, mutta olkoon silti juustokakku Silmänisku

Maistuu ihanasti rahkalta ja mustikoilta, joita laitoin reilusti.

syyskuu2009%20048_b.jpg

Mustikkajuustokakku

Pohja:

150g margariinia

1/2dl sokeria

1 kananmuna

3dl vehnäjauhoja

1-2rkl vettä

 

Täyte:

500g maitorahkaa

200g ranskankermaa

3 kananmunaa

2dl sokeria

1rkl vaniljasokeria

2rkl sitruunamehua

2rkl perunajauhoja

250g mustikoita (laitoin aika paljon enemmän)

 

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Lisää jauhot ja vesi ja sekoita nopeasti.

Sekoita kulhossa täytteen ainekset, lisää joukkoon mustikat.

Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada täyte päälle. Paista 175 asteisessa uunissa alatasossa noin tunti.

Torttu on parhaimmillaan, kun annat sen vetäytyä viileässä ennen tarjoilua.