Kerrankin tulee päivitys heti kakkujen lähdettyä maailmalle Silmänisku

Sain tehdä pitkästä aikaa kokonaan marsipaanilla päällystetyt pyöreät kakut. Syntymäpäiväsankarilla ei ollut mitään toiveita kakkujen suhteen, kuin tuo marsipaani. Kysyin sitten lempivärin, joka on sininen ja kysyin saako laittaa kukkia päälle. Tällaiset sain aikaiseksi.

Ensimmäinen kakku:

lokakuu2009%20212_b.jpg

lokakuu2009%20210_b.jpg

 

Toinen Kakku:

lokakuu2009%20203_b.jpg

lokakuu2009%20201_b.jpg

 

Molemmissa kakuissa on 4 munan pohjat, halk 26 cm.

Kostutuksena vaniljalla maustettu laktoositon maitojuoma, välissä vadelmahillo ja diplomaattikreemi.

Marsipaanin alle laitoin flora vispiä, joka ei siihen tarkoitukseen taida olla hyvä vaihtoehto. Toinen kakuista oli "päästänyt alleen" jääkaapissakin. Laitoin sitten vielä sokerikreemistä pursotukset alareunaan, jos se vähän estäisi hikoilua.

Marsipaanin värjäsin valkoisemmaksi ja kakun päällä suihkin siihen vielä  ihan kevyesti helmiäistä.

Kukat halusin tehdä sinisiksi, välttäen silti hautajaistunnelmaa. Jostakin tuli mieleeni siniset orkideat ja niitä tein silikonimuotilla, joka on ollut tosi vähän käytössä. En ole oikein tykännyt muotista, koska mielestäni sillä tulee jotenkin "elottoman" näköinen kukka, johtuen varmaankin kukkien paksuudesta. Nyt muotoilin kukkia vähäsen ja kuivatin "kupissa", jolloin sain niistä mielestäni paljon parempia. Tomu-ja kimallevärillä vielä lisäsin eloa niihin (tulipa seliteltyä hienosti...Nauru )

Kukkien sekaan laitoin vielä muutaman lehden ja sokerihelmiä.

Tässä vielä lähikuvaa kukista:

lokakuu2009%20214_b.jpg