lokakuu2009%20006_b.jpg

Nyt kun porkkanat on vielä tuoreita ja meheviä, kannattaa tehdä niistä porkkanapiirakkaa. Minä ainakin huomasin selvän eron kun olen ennen tehnyt talvella jo vähän ehkä puumaisista porkkanoista. Nyt piirakka oli todella pehmeää ja kosteaa, vaikka hyväähän se on aina Silmänisku

Ohjeen olen ottanut Dansukkerin sivuilta ja on vielä kaikenlisäksi helppo tehdä.

Helppo Porkkanakakku

noin 18 palaa
 

Ainekset
2 ½ dl Dansukker Taloussokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
¾ tl kanelia
4 dl (n. 240 g) porkkanaa hienoksi raastettuna
1 dl öljyä
2 kananmunaa

Kuorrutus
200 g maustamatonta tuorejuustoa
¾ dl Dansukker Tomusokeria
¼ tl Dansukker Vaniljasokeria

Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla 20 x 30 cm kokoinen uunivuoka. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita porkkanaraaste ja öljy joukkoon. Vatkaa kananmunat yksitellen sähkövatkaimella taikinaseokseen. Jatka vatkaamista keskinopeudella pari minuuttia. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 40 minuuttia. Jäähdytä.

Vatkaa kuorrutuksen aineet keskenään ja sivele seos kakun pinnalle. Anna kakun mielellään mehevöityä jääkaapissa 1–2 vuorokautta ennen tarjoilua. Koristele sitruunamelissalla tai pähkinärouheella.

Pelliliseen piirakkaa kannattaa tehdä ohje kaksinkertaisena.