Meidän perheen Halloweenjuhlia vietettiin tänään ja perinteisesti piti tehdä myös kakku tarjottavaksi, vaikka aina jo kaikesta suolaisesta tulee vatsat täyteen Hymy

Ideoita ja suunnitelmia oli jo syyskuussa vaikka kuinka, mutta laiskuus ym voitti ja kakuksi muotoutui pari päivää sitten tullut idea. Eli kakun pitäisi hämärästi muistuttaa Scary movie-elokuvan naamiota...

lokakuu2009%20247_b.jpg

Pohja:
4 munaa
3 dl sokeria
1 kkp kuumaa vettä
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
(mustaa elintarvikeväriä)

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada kuuma vesi pikkuhiljaa vaahdon joukkoon ja lisää sen jälkeen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan, paista 175 asteessa kypsäksi (n 30 min).

Kostutus: Sprite
Täyte: Lemon curd-tahnaa +
Kick-patukoista tehty täyte:
n. 3 dl kuohukermaa
n 6-8 kpl Kick-lakritsitoffee patukoita.

Flora vispiä

Paloittele Kick-patukat kattilaan kerman kanssa ja keitä miedolla lämmöllä niin kauan kunnes karkit ovat kokonaan sulaneet. Laita seos jääkaappiin jäähtymään seuraavaan päivään asti.
Seuraavana päivänä vatkaa lakritsitoffeekinuski sähkövatkaimella vaahdoksi. Vatkaa toisesa purkissa vähän flora vispiä ja lisää sitä Kick-vaahtoon oman maun mukaan ->Kick-kermavaahtoa. (Flora vispiä ei ole pakko laittaa sekaan, Kick-vaahto oli hyvää ja käyttökelpoista ilman sitäkin. Itse halusin siitä vähän "kevyempää" ja määrällisesti enemmän.)

Kakun päällä: Kick-kermavaahtoa ja vaahtokarkkitaikina, sekä mustat osat marsipaania.

lokakuu2009%20249_b.jpg

 

Tuo Kick-kinuski/vaahto tuntuu olevan aika monessa Halloweenkakussa täytteenä, ja miksipäs ei kun se kerran on niin väriltään kuin maultaankin ajankohtaan sopiva Hymy Itsekin sitä halusin siksi kokeilla ja oli kyllä minusta oikein hyvää, varmasti teen joskus uudestaankin.

Edit:

Unohtui yöllä toivotukset: