Kyllä on harmaata täällä etelässä. Ei paljon huvita edes ulos katsoa ikkunasta, mutta onneksi tuo koiruli vaatii ulkoilua joka päivä, niin saa itsekin samalla raitista ilmaa.

Ja onneksi valoa tuo myös jouluvalot, joita olen jo pikkuhiljaa alkanut laitella niin sisälle kuin uloskin. Ja joululaulujakin jo kuuntelin. Hymy Kortteja pitäis myös alkaa tehdä, etteivät jää taas kerran viimetippaan...

 

Viime viikolla tein "kynttiläkokoukseemme" tällaisia ihania, pieniä suolaisia suupaloja. Ovat tosi hyviä ja sopivat hyvin esim pikkujoulutarjottaviksi.

marraskuu2009%20197_b.jpg

Aiemmin viikolla tein saaristolaisleipää ja niiden päälle tein lohimoussen. Ohjeen "mössöön" löysin täältä (linkki). Oli helppo ja nopea tehdä. Tässä ohje omilla muutoksilla:

Lohimousse

200g (kylmä)savulohta  (laitoin lämminsavulohta)

1 purkki smetanaa tai ranskankermaa

1 purkki kermaviiliä

½ punasipulia

tilliä ja sitruunapippuria tai jotain kalamaustetta

 

Kaikki aineet laitoin tupperin pikakokkiin ja pyöräytin sekaisin. Voi tehdä myös ilman konetta; leikkaa kalan, sipulin ja tillin pieneksi ja sekoittaa kaikki keskenään.

Valmista moussea annostelin pienien saaristolaisleipäpalojen päälle. Myös esim Väinämöisen palttoonnapit on tähän hyviä.

Nämä kannattaa tehdä juuri ennen tarjoilua, jotta kosteus moussesta ei ehdi mennä leivästä läpi. Toki leivät ovat hyviä vähän kostuneinakin.