Tänä viikonloppuna juhlittiin pyöreitä vuosia, 30 & 50-vuotispäiviä.

30-v kekkereihin lähti pari kinuskikakkua ja yksi voileipäkakku.

helmikuu2010%20043_b.jpg

helmikuu2010%20052_b.jpg

helmikuu2010%20054_b.jpg

Pyöreä kakku on 6 munan (tosin siitä tuli niin korkea, että jätin yhden kerroksen pois) ja gluteeniton ja laktoositon, välissä vadelmahilloa ja diplomaattikreemiä. Neliskulmaisessa kakussa on samoin 6 munan pohja ja täytteet samat.

Laktoositon kinuski onnistui tosi hyvin, käytin siis laktoositonta vispikermaa. Mutta hyla vipikermasta ei taas meinannut onnistua millään, valui aina vaan kakun päältä pois, joten taidan tehdä tästä lähtien aina kinuskin vispikermasta.

Reunoissa laktoositon vispikerma ja toisessa flora vispi ja pursottelin lehtityllalla vaihtelun vuoksi. Koristeet marsipaania.

Kinkkukakku, johon koristelu ei minusta oikein onnistunut. Halusin kokeilla tuota tähtihedelmää koristeluun, kun Rouva V on tehnyt niin kauniita voikkareita sitä käyttäen, mutta ei mulla oikein visiot kohdanneet käytännössä...

helmikuu2010%20038_b.jpg

50-v juhliin tein neljä mansikkakakkua. Näitä pääsin itsekin maistamaan, kun kyseessä oli sukulaisen kakut. Tosin enon vaimo ei kyllä tiennyt kakkuja juhlapaikalta tilatessaan, että minä tulen ne tekemään. Teen aina silloin tällöin varsinaisen kakkuleipurin ollessa estynyt tuonne juhlapaikkaan kakkuja ja niinhän kävi siis nytkin Hymy

helmikuu2010%20061_b.jpg

helmikuu2010%20057_b.jpg

 

En ole paljon tehnytkään näitä ns tavallisia marjakakkuja ja oli kyllä välillä tosi kivaa tehdä näin simppeleitä kakkuja, siis ettei "joutunut" tekemään mitään erityisiä koristeita Hymy

Kakuissa on 5 munan pohjat, vuoan halk. 26 cm. Välissä mansikkahillo ja diplomaattikreemi. Päällä mansikoita ja kiille. Reunat flora vispiä.