Tänään tulee oikein monta päivitystä kerralla... kaikki rästissä olletkin tulee nyt laitettua Hymy

Pienen pojan tuore äiti oli ihastunut Kinuskikissan tekemään Peukaloisen ristiäiskakkuun ja halusi samantyylisen kakun poikansa ristiäisiin.

Minä muistin myös Ullan tehneen samantyylisen kakun joskus vuosia sitten ja se löytyikin Ullanunelman kakkukuvien (galleriasta resepteissä) joukosta. Molemmista kakuista otin vaikutteita, mutta halusin kuitenkin tehdä oman näköiseni ja siitä tuli sitten tällainen:

lummevauva%20205.jpg

 

Aloitin tekemällä koristeen, josta tulikin loppujen lopuksi aika iso/hallitseva, enkä kakkuun sitten muuta halunnut laittaa, kuin tuon yhden lehden.

Vauvan pään tein Karen Davisin vauva-muotilla, mutta vaikka muotissa oli myös vartalo, tein sen kuitenkin itse, jolloin sain siitä haluamani kokoisen ja mallisen.  Ensimmäistä kertaa tein vauvaa ja tuollaista kukkaa, joka piti kuivattaa paperi "tuppojen" avulla asentoonsa, mutta ihan tyytyväinen olin kyllä lopputulokseen. Massana käytin sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta. Myös vihreä lehti on samanlaista sekoitusta.

Kakussa on 6 munan gluteeniton pohja, väliin toivottiin vadelmahilloa ja dipl.kreemiä. Kakun pinnalla siniseksi värjätty marsipaani ja sen alla sokerikreemi, jonka tein nyt vähemmällä tomusokerilla ja olihan sitä kieltämättä aika paljon helpompi kakun päälle laittaa.

Noita sokeritimantteja en ole muistanut oikein käyttää, mutta nyt ne tulivat mieleeni ja muutaman asettelin niitä vesipisaroiksi lehden päälle.

 

Toivottavasti kakku oli mieluinen myös tilaajalle. Tätä oli ihana näpertää Hymy