Esikoisen kaverisynttäreitä juhlittiin tänään (reilu kuukausi oikean päivän jälkeen...)

Aiemmin viikolla tein yhden kerroskakun (jonka esittelen täällä myöhemmin) ja tyttö ihastui siihen ja halusi kerroskakun myös juhliinsa.

Kaverisynttäreillä on aina kakkua mennyt tosi vähän, (toisin kuin esim coktaitikkuja, joita menee niin paljon kuin vain jaksaa tehdä), joten tein melkoisen pienen kakun Hymy

huhtikuu2010%20160_b.jpg

Alempi kakku on halkaisijaltaan n 18cm ja ylempi paistettu pienessä tähdenmallisessa vuoassa, jonka vetoisuus on noin 1,5-2 dl. Pohjat on samasta taikinasta, kuin edellisen postauksen suklaakakku. Myös täytteet on samat, eli ohuelti vadelmahilloa ja sen päällä pätkisrahkaa/moussea.

Kakut kuorrutin sokerimassalla, jonka alle laitoin sokerikreemin. Sokerimassaa en ole koskaan ennen käyttänyt kakun päällä ja se oli ihan suht helppo siihen saada kauniisti. Ehkä marsipaani on hieman helpompaa, mutta ei tässäkään mitään vaikeuksia ollut. Mutta olihan nämä tosi pienet kakutkin, isompi olisi varmasti hankalampi.

Makukin oli oikein hyvä. Kauheasti en ole sokerimassan mausta koskaan tykännyt, mutta kakun päällä se oli ihmeen hyvää. Ja jopa aika moni lapsi tykkäsi tästä. Varmasti tulen käyttämään uudestaankin. Massa oli sellaista, jota ostin Lontoosta ihan tavallisesta ruokakaupasta.

Koristeeksi tein liljoja pienimmällä liljamuotilla ja noita "yksinkertaisia, tavallisia kukkia". Massana on marsipaanin ja sokerimassan sekoitusta. Kukkia sävytin tomu-ja kimalleväreillä, lila on tytön lempiväri, niin tietysti sitä toivottiin kukkiinkin.

Tässä kuvia vähän joka suunnalta Silmänisku

huhtikuu2010%20161_b.jpg

huhtikuu2010%20162_b.jpg

huhtikuu2010%20165_b.jpg

huhtikuu2010%20180_b.jpg

Kakkuun laitettiin myös tuollainen sädesuihku, jonka olen joskus aikaa sitten tilannut englannista. Olikin aika hieno suihke Hymy

Kynttilätkin muistettiin tällä kertaa kakkuun laittaa (mahtui juuri ja juuri 10 kynttilää kakkuun ), ne sytytin tosin vasta sädesuihkun jälkeen, jottei koko kakku olisi roihahtanut tuleen... (palovaroitin jo saatiin huutamaan tuon suihkun ansiosta...)Silmänisku