Tämän kakun tein jo pari viikkoa sitten ja tämä olikin se pienemmän kerroskakun esikuva, eli tämän nähdessään esikoinen halusi kaverisynttäreilleen kerroskakun Silmänisku

huhtikuu2010%20109_b.jpg

Eli tähän kakkuun sain täysin vapaat kädet, toiveena oli "mahtava luomus", jonka esitti Turun Sanomien Juhla-liitteen toimittaja... No, enpä nyt tiedä, tuliko tästä mitään luomusta, mutta pääsinpä hyvällä syyllä kokeilemaan kerroskakun tekemistä. Se kun minulle tuli heti mieleen, kun aloin kakkua juhla-teemalla miettiä.

Tein kakusta kuitenkin vain kaksikerroksisen, koska en halunnut sen olevan liian hääkakkumainen, mielestäni tällaisen voi tehdä vaikka ylioppilaalle tai rippilapselle, kun taas kolmikerroksinen on sitten jo selvästi hääkakku.

Liljojen väritystä mietin kauan, mutta minnekäs koira karvoistaan pääsee, eli (vaaleahkoon)punaiseen päädyin, vaikka kuinka yritin muitakin vaihtoehtoja miettiä Silmänisku (Vahvana ehdokkaana oli kyllä myös kevään vihreä, jota olin käyttänyt edellisissä liljoissa.)

huhtikuu2010%20079_b.jpg

Kakkua varten paistoin kaksi pohjaa, halk. 18 ja 24 cm. Tein 8 munan taikinan ja jaoin sen vuokiin.

Kostutukseen sprite-limua.

Alemman kakun täytteinä on itsetehtyä sitruunatahnaa (laitan ohjeen tahnaan myöhemmin) ja BlåBand:n valkosuklaa-nougatmoussea, jonka sekoitin floravispi vaahdon kanssa, koska tuntui yksinään kovin rasvaiselta ja makealta.

Pienemmän kakun täytteenä (vain yksi väli) itsetehtyä appelsiinitahnaa ja samaa moussea.

Pinnat kuorrutin sokerikreemilla ja päällystin valkoiseksi värjäämälläni marsipaanilla. Pintaan suihkin hieman helmiäistä, nyt kun sitä taas minulla on Silmänisku

Liljat on tehty isoimmalla liljamuotilla ja ne ovat marsipaania, jossa hieman sokerimassaa joukossa, jotta kuivuivat nopeammin. Tomuväreillä sävyttelin kukkia. Heteet (emit?) tein lasinuudelista ja pikkuriikkisen marsipaanipallukan kiinnitin sen päähän. Kakkujen välissä olevan helminauhan tein helminauhamuotilla, jota en ole ennen käyttänyt vaikka se minulla on ollut jo kauan. Olikin aika kätevä väline.

huhtikuu2010%20092_b.jpg

huhtikuu2010%20076_b.jpg

 

Kuva kakusta oli päässyt tänään ilmestyneen Juhla-liitten kanteen Hymy

Ja tällä kakulla osallistuin myös viime tipassa leivontafoorumin kakkukilpailuun, joka tosin meinasi mennä mönkään, kun melkein unohdin vielä tänään kilpailun, mutta ehdin mukaan pari minuuttia ennen osallistumisajan päättymistä... Silmänisku

Laitan tämän nyt moneen eri kategoriaan, kun en oikein tiedä, minne se oikeasti kuuluisi ja lisäsin myös uuden kerroskakut-kategorian.