Itsekin vietin synttäreitäni tuossa juhlaviikonlopun tiimellyksessä, ja kun oli hyvä kakkudraivi päällä, niin tulipa tehtyä itsellekin kakku
Pohjana on sama suklainen pohja, kuin aiemmissa yo-kakuissa. Laitankin sen ohjeen nyt tähän, niin löytää itsekin sitten kun taas tarvitsee. On meinaan aikamoisen hyvänmakuinen pohja
Suklaakakkku
Pohja
4 munaa
2 dl sokeria
200 g voita
200 g suklaata
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi kattilassa ja paloittele suklaajoukkoon. Sekoittele kunnes suklaa sulaa. Lisää muna-sokeri vaahtoon varovasti vuorotellen jauho-leivinjauhe seosta ja voi-suklaaseosta. Kaada voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa n 50 min.
Täyte:
1 prk flora vispiä
200g minttusuklaata
Vatkaa vispi vaahdoksi, sulata suklaa ja sekoita vaahtoon.
Päällä
Suklaaganache:
150 g kermaa
300 g suklaata (tässä Fazerin sinistä)
n 1 rkl voita
Kaada kerma kattilaan ja kuumenna höyryäväksi. Paloittele suklaa joukkoon ja sekoittele seosta kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Lisää voinokareet ja sekoita kiiltäväksi. Älä kiehauta ja varo suklaan palamista.
Itse kostutin kakun appelsiinimehulla ja sivelin ohuelti sitruunatahnaa ennen suklaakerman laittoa.
Kakun sivelin myös kauttaaltaan ohuelti sitruunatahnalla ennen suklaganachan levittämistä.
Koristelin itselleni niin tyypillisesti, vaaleanpunaista ja kimaltavaa
Kommentit