Pikkusiskolla oli syntymäpäivä ja kavereille hän tarjosi suklaakakkua, jonka kuorrutuksen vedin päälle erittäin nopeasti ja sen huomaa... mutta ei kai sen tarvitse aina niin sliipattu ollakaan (varsinkaan kun ei edes osaa tehdä aivan tasaista...) Tässä kakussa suklainen pohja, jonka ohjeen otin Fazerin lehtisestä. Oli liian kuiva minun makuuni, mureni kovasti leikkuuvaiheessa. Täytteenä pätkismoussea.

syyskuu2010%20090_b.jpg

No meille sukulaisille sisko halusi samoin suklaakakkua. Vähän eri ohjeella tein kuin yllä olevan ja vähän paremmin ehdin paneutua koristeluun ja kuorruttamiseen Silmänisku  Eli tässä on 4 munan suklaapohja ja täytteenä daim-moussea. Kumpaankin kakkuun sisko valitsi koristelaatikosta kalloja. Reunoihin kokeilin vatkatun ganachen pursottamista ja kyllähän sillä on tosi kiva ja helpo pursotella.

syyskuu2010%20176_b.jpg

Arttu suunnitteli kakkunsa itse, aivan kuten siskonsa, jolle tein sen kissa-kakun jokin aika sitten. Nyt olikin helppo ja nopeakin toteuttaa, tribaalin leikkasin mustasta marsipaanista samoin kuin nimen kirjaimet. Pohja on 4 munan ja välissä mansikkahilloa ja diplomaattikreemiä. Marsipaanin alla sokerikreemi.

syyskuu2010%20147_b.jpg

Veljesten synttäreille haluttiin myös suklaakakku ja poikien koristetoiveet oli monsteriauto ja mopo hyppyrillä... ensin ajattelin kauhuissani, että miten taas saan täytettyä toiveet ja koristeet tehtyä, aiheet kun ei ole niitä helpoimpia Silmänisku mutta tällä kertaa ne syntyikin tosi helposti ja nopeasti, ja olin niihin jopa tyytyväinen. Toivottavasti ne kelpasi myös pojille. Oma poika sanoi monsteriautosta, että se on parempi kuin oikea Hymy Harvinaista häneltä, sieltä kun yleensä tulee hyvinkin suorat sanat...

Pohja on 6 munan suklainen pohja ja täytteenä toivomuksesta pätkismoussea.

syyskuu2010%20136_b.jpg

syyskuu2010%20142_b.jpg

 

Ja vielä yksi. Aaro halusi merirosvolaivan mallisen kakun ja sinne Peter Pan ja Kapteeni Koukku miekkailemaan keskenään, mutta hahmoja ei minun tarvinnut onneksi alkaa muovailla, koska sankarilla oli ne pieninä muovihahmoina, joten Aaron äiti laittoi ne sitten ennen tarjoilua laivaan paikoilleen .

Tein 6 munan neliskulmaisen pohjan, josta leikkelin laivan malliset palat. Täytteenä mansikkahilloa ja diplomaattikreemiä. Kakun kuorrutin floravispillä, johon lisäsin sulaa tummaa suklaata. Tykki+kuulat, ruori ja arkku on marsipaania.

syyskuu2010%20171_b.jpg

syyskuu2010%20170_b.jpg