Pari kinkkukakkuakin tuli taas tehty ja jottei ne aina sekottuisi muiden kakkujen sekaan, niin laitetaan niille nyt tällä kertaa oma postausHymy

lokakuu2010%20001_b.jpg

Tässä kakussa on paahtoleipäviipaleita 2x4, ja kerroksia 4. Minä teen voileipäkakut lähes aina paahtoleivistä, vaikka olenkin kuullut joidenkin paheksuvan sen käyttöä... no, meidän kylän kaupoista ei löydy oikeasti yhtään sellaista leipää, jonka saisi itse leikattua pituussunnassa viipaleiksi koska suurinosa leivistä on niitä valmiiksi viipaloituja, joista joutuisi leikkaamaan suurimman osan pois, jotta saisi kakkuun sopivat palat. Tilaamalla tietty saisi niitä pitkittäin leikattuja vuokaleipiä, mutta minä tykkään käyttää paahtoleipäviipaleita, kun niistä saa aina koottua sopivan kokoisen kakun. Ja kun paahtoleipiäkin on nykyään niin monenlaisia, tässä kuten lähes kaikissa muissakin on ruispaahtista ja täysjyväpaahtista. Valkoista vehnäpaahtoleipää en minäkään käytä koskaan.

Tulipas pidettyä oikein paahtoleivän puolustuspuhe Silmänisku

Kuorrutteena olen nyt käyttänyt (ruohosipuli)tuorejuustoa sekoitettuna vatkattuun flora vispiin. Taikinataivaan Tarjuskalta tämän yhdistelmän "nappasin" ja on ollut oikein käyttökelpoinen, kiitos Tarjuskalle Hymy

lokakuu2010%20014_b.jpg

Tämän pikkuisen tein jämistä, kun tuli tehtyä täytteitä taas hieman liikaa. Mutta saatiinpa sitten itsekin vähän herkutella. Tässä kakussa on 3 täyjyväpaahtoleipää/kerros. Täytevälejä tuli kaksi.

Meillä tuo nuorimmainen poika on aina sanonut, ettei tykkää voileipäkakuista, mutta sitten kun kerroin, että tässä on myös maksamakkaraa, joka on hänen suurta herkkuaan, niin sain hänet maistamaan ja yllätys olikin suuri, kun se maistuikin hyvältä Silmänisku