Kuulin, että Valion kausimakurahka, tiramisu, on todella hyvää, niin pitihän sitä itsekin sitten testata
Ja oikeassa oli kehuja, on tosi hyvää ihan vaikka pelkästään purkista syötynä, mutta hyvää se on myös kääretortun tai kakun täytteenä.
Tähän käärikseen otin ohjeen Valion sivuilta, oikeastaan yhdistin siihen kahta eri reseptiä, joten siitä tuli oma sovellus. Ja oli kyllä NIIN hyvää
Kääretorttu:
4 munaa
1,5 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
1/5 dl perunajauhoja
2,5 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Kostutus: Kahvia
Täyte ja päällys:
1 prk flora vispiä
2 prk Vaio Tiramisu-rahkaa
n 2 rkl sokeria
1 banaani (soseeksi ja omenahillon joukkoon)
n 1-2 dl omenahilloa
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 200 asteessa n 10 min. Kumoa pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.
Vatkaa vispi vaahdoksi, lisää joukkoon rahka ja sokeri.
Kostuta kääretorttulevyä kevyesti kahvilla ja sivele ohuelti omenahillo-baananisose-seosta levylle. Levitä puolet rahkatäytteestä levylle ja kääri rullalle.
Levitä loppu täyte kääretortun pinnalle ja koristele esim suklaarouheella tai sokerikoristeilla, esim lumihiutaleilla.
Kommentit