Sainpas vaan aikaiseksi tänään ystävänpäivän leivonnaisia Hymy

helmikuu2011%20120_b.jpg

Halusin ensinnäkin testata niitä uusia vadelman-ja appelsiinin makuisia sokerimassoja, joten ne oli nyt pääosassa ja sisältöön en niin panostanut Silmänisku

Pohjaksi paistoin kahvikakun pyöreässä vuoassa ja paholaisen kakku-ohjeella, se kun on sellaisenaankin mukavan mehevä kakku. Vähän siitä tuli tarkoitukseeni liian korkea, joten leikkasin sen kahtia ja käytin vain toisen kerroksen, josta otin sydän-piparkakkumuotilla paloja/leivoksia. Kostutin paloja hieman appelsiinimehulla ja osan vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Palat sivelin kauttaaltaan ohuelti kermavaahdolla, johon lisäsin sulaa suklaata. Sillä piti myös pursottaa reunoja, mutta suklaasta tuli sen verran rakeista, että sepä ei tullutkaan tyllasta ulos, joten sen sai unohtaa.

Osa leivonnaisista on päällystetty kokonaan appelsiinin-ja vadelmanmakuisilla sokerimassoilla, osassa sitä on vain päällä ja reunoilla kermavaahtopursotukset.

helmikuu2011%20126_b.jpg

Vähän vielä koristerakeita ja discohilettä pintaan ja niin oli leivokset valmiita.

Ja "tuomio" maistamisen jälkeen...

Pohja oli vähän liian kuiva, olisi kaivannut kyllä jotakin kevennystä täytteeksi tai ohuemman ja pienemmän palan kakkua. Mutta ei silti ollenkaan syömäkelvoton, aika makea yhdistelmä vaan.

Massan marjaisat maut tuli kyllä tosi hyvin esiin ja molemmat sopi suklaapohjan kanssa, mutta sitä kosteutta olisi saanut siis olla enemmän. Mieleen tuli jo appelsiinista tehty tahna, lemon curd:n tapaan, jota sitten käyttäisi kakun täytteessä ja päällä tuota massaa...pitänee varmastikin kokeilla joku kerta Silmänisku