Samaan postaukseen laitan nyt muutaman parin viikon aikana tehdyn kakun.

Ensimmäisenä hääpäiväkakku, jonka tein omille vanhemmilleni, heille kun tuli 35 vuotta avioliittoa täyteen.

maaliskuu2011%20142_b.jpg

Kakku on oikein "perinteinen", sellainen jonka tiesin meidän perheelle maistuvan Silmänisku eli täytteenä reilu kerros pakastemansikoita ja -vadelmia vähän sulatettuina & survottuina ja sekoitettuna pieneen määrään vadelmahilloa ja sen päällä diplomaattikreemiä. Päällä kinuski ja reunoilla flora vispi pursotukset. Niin ja pohja oli 4 munan, mutta leikkasin aika paksun viipaleen päältä pois, joten 3 munan olisi ehkä oikeampi koko (ja sopivampi tuohon vuokaan).

Ruusut marsipaania, tein taas vähän isompia ja sitten ne meinasikin täyttää koko kakun Silmänisku

 

maaliskuu2011%20149_b.jpgmaaliskuu2011%20146_b.jpg

Toisena Hello Kitty kakku 8-v täyttäneelle tytölle. Toiveena oli tuo kitty ja minä ehdotin kittyn pään muotoista kakkua (sitä kun en ole ennen päässyt tekemään )

maaliskuu2011%20132_b.jpg

Kakkuun paistoin 6 munan pohjan ja vähän sitä muotoilin, että sain korvatkin muotoutumaan. Täytteenä vadelmahillo ja diplomaattikreemi. Pinnalle levitin flora vispin ja sen päälle vaahtokarkinmakuinen sokerimassa. Myös muut yksityiskohdat on samaa massaa, tosin vaniljan makuisena.

 

Ja sitten vielä yksi peruskermakakku.

maaliskuu2011%20203_b.jpg

Pohja 6 munan, täytteenä vadelmahillo ja flora vispi (vaniljakreemijauhe oli päässyt loppumaan, enkä saanut tehtyä diplomaattikreemiä Otsan rypistys) Koristeeksi laitoin koristelaatikosta yhden liljan. Alkaa nuo koristeet käydä loppuun, mutta en viitsi nyt niitä alkaa tekemään uusiakaan, kun muutto lähenee.

Muutama kakku vielä on tulossa ennen muuttoon keskittymistä. Huhtikuun olen jo "pyhittänyt" tavaroiden läpikäymiseen. Tarkoitus olisi hävittää tarpeetonta tavaraa oikein reilulla kädellä ennen muuttoa ja siinä varmasti riittää hommaa...Yllättynyt

Mukavaa viikkoa kaikille! Hymy