Vastoin kaikkia lupauksiani ja päätöksiäni, olen sittenkin tehnyt muutaman kakun tässä toukokuun aikana. Minulla ei nuo omat lupaukseni näytä koskaan pitävän Silmänisku

Äitienpäiväksi tein pikkusiskon toiveesta Brita-kakkua, se kun tekee meillä paremmin kappansa, kuin tavallinen täytekakku. Tätä nautiskeltiin perinteisesti mökilä äitienpäivän aattona Hymy Ohje tähän kakkuun löytyy täältä.

Toisenkin kakun tein, ihan perinteisen kermakakun, koristeena yksi punainen iso marsipaaniruusu.

Siskolle tein pari kakkua kampaamonsa 1-v synttärikahville. Nekin ihan perinteisiä kermakakkuja ja päällä sokerimassakukkia.

Esikoisen viulunsoitonopettajalle ollaan joka kevät, jo neljän vuoden ajan tehty jokin leivonnainen ja nyt halusin tehdä pienen kakun, kun muuton myötä jouduimme hänetkin hyvästelemään.

Kakku onnistui muuten hyvin, mutta se on muodoltaan ihan vimpula, ennemminkin soikea kuin pyöreä Nolostunut

Ja vielä yksi marsipaanikakku, josta ei onnistunut kuin tämä yksi, suoraan päältä otettu kuva... pitkästä aikaa siis marsipaanilla päällystetty kakku ja kylläpä oli taas vaikeuksia saada pinnasta ja varsinkin reunoista tasainen ja kaunis, eikä se ihan kokonaan onnistunutkaan, muutama ryppy jäi ainakin reunoihin.

 

Täällä pakkaaminen on käynnissä, mutta vanhaan tapaan, kaikki tuppaa jäämään viime tippaan, joten kyllä sitä pakkaamistakin riittää vielä vaikka kuinka. Hiukan hommia sotkee nyt sitkeä flunssa, joka jo kolmatta viikkoa vaivaa, välillä on kuumetta, välillä muutama päivä ihan tervettä oloa ja sitten taas kurkku kipeytyy ja yskittää ja nenä tukossa Otsan rypistys Toivottavasti menisi jo pikkuhiljaa ohi...

Kaikesta huolimatta mukavaa toukokuun loppua kaikille, kohta on jo kesäkuu! Cool