Piiiitkästä aikaa tännekin jotain päivitystä Hymy

Onhan tässä tullut jotakin leivottua omiin tarpeisiin, mutta en ole muistanut kuvata tai sitten on sellaisia, joita täällä jo on.

Nyt on pitkän aikaa tehnyt mieli hyydykekakkua ja nimenomaan puolukoista, niitä kun täällä meilläpäin sentään tänä vuonna oli aika mukavasti. Itselläkin on jo parikymmentä litraa pakkasessa ja ne kyllä riittävät pitkälle, kun lapset ei niitä suostu syömään. Itse olen herkutellut jo monena iltana rahkalla ja puolukkasurvoksella Hymy

Tähän kakkuun otin ohjeen Dansukkerin sivuilta.

Puolukkakakku

Pohja:

2 munaa

1 dl ruokokidesokeria

1 dl piimää

1 dl ruisjauhoja

2 dl vehnäjauhoja

1 rkl piparkakkumaustetta

1 tl soodaa

Vatkaa munat ja sokeri. Lisää joukkoon piimä ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.  Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan ja paista uunissa 200 asteessa n 15 min. Kumoa kypsä pohja ja anna jäähtyä. Laita jäähtynyt pohja takaisin vuokaan.

Täyte:

2 dl kermaa

5 dl puolukoita

2 tl vaniljasokeria

1,5 dl sokeria

5 dl turkkilaista jogurttia

8 liivatelehteä

tilkka vettä

Soseuta puolukat ja lisää sokerit. Sekoita jogurtti, vaahdotettu kerma ja puolukkasurvos. Sulata kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä ja sekoita joukkoon. Kaada seos pohjan päälle irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään ainakin tunniksi.

Pinnalle:

4 dl vettä

1 dl laimeaa puolukkamehua

1,5 dl hyytelösokeria

2,5 dl puolukoita

Kiehauta vesi ja puolukkamehu. Lisää hyytelösokeri ja puolukat. Anna hyytyä hetki ja lusikoi kakun päälle vuokaan. Anna hyytyä pari tuntia.

*******

Minä tein päälle oman sovelluksen: Keitin noin 2 dl vettä ja 1 dl puolukoita muutaman minuutin ja siivilöin puolukat pois. Jäljelle jääneeseen mehuun sulatin 3 liivatelehteä ja kaadoin nesteen kakun päälle, johon olin jo ripotellut jäiset puolukat.

Tein kakun 24 cm vuokaan ja se oli kyllä liina pieni, pohjasta ja kakusta tuli aivan liian paksu. Joten 26-28 cm olisi sopivampi tai sitten puolittaa annos.

Ensimmäistä kertaa tein hyydykekakkua turkkilaisesta jogurtista ja oli kyllä hyvää. Maut tulevat paremmin esiin, kun kakun antaa olla hetken aikaa ennen tarjoilua huoneenlämmössä.