Vähän viiveellä ja harvakseltaan tulee tänne nykyään uusia juttuja. Leivon toki oman perheen käyttöön, mutta useimmiten vanhoilla ohjeilla, joita täällä jo on julkaistu. Lisäksi olen "palannut" työelämään, 11 vuoden kotiäitiuran jälkeen ja se toki tuo uusia järjestelyjä ja kuvioita arkeen. Joten ainakaan lisääntymään ei päivitykset tulevina kuukausina tule. Mutta aina silloin tällöin jotain ja kyllä minä piparkakkutalon ym jutut aion jossakin vaiheessa ehtiä tekemään. Hymy

Sitten aiheeseen:

Isänpäivän aamuna esikoinen halusi tehdä isälle jotain extraa aamupalaksi ja jostakin mieleen tuli amerikkalaiset pannukakut. Näitäkin on pitänyt kokeilla jo monen monta kertaa, ja niimpä niitä päätettiin tehdä.

 

Ohjeen otin Myllyn Parhaat-sivuilta, jossa se oli saanut paljon positiivisia kommentteja ja kyllä vaan olikin herkkua!

Amerikkalaiset pannukakut

3 munaa

2-3 rkl fariinisokeria

5 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1/2 tl suolaa

2-3 dl maitoa

2 dl kermaviiliä/piimää

1/2 dl voisulaa/öljyä

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja nesteitä, niin että saat paksun pannaritaikinan.

Paista pienellä munakas- tai blinipannulla paksuja, vajaan yhden senttimetrin paksuisia lettuja. Kuumenna pannu ensin kunnolla ja laske sen jälkeen levyn tehoa asentoon 1-3, sillä taikinassa on sokeria, joka ottaa väriä helpolla. Käytä paistamiseen rasvaa.

Tarjoile vaahterasiirapin (tai juoksevan hunajan) sekä kermavaahdon kanssa.

Meillä lisänä oli vielä banaania ja yhdistelmä oli todella hyvää, mutta erittäin täyttävää.