Laitan tänne käyttämäni täytekakkupohjan ohjeen, niin ei tarvitse sitä jokaiseen kohtaan kirjoittaa eikä tarvitse etsiä, minkä kakun yhteydestä se löytyy :)
Tämä ohje on vanha, olen saanut ohjeen äidiltäni, joka puolestaan on saanut sen siskoltaan ja hän taas aikanaan muistaakseni talouskoulusta. Ohjeella onnistuu aina, ainut missä on mennyt pieleen on ollut se, että vuoka on ollut liian pieni ja taikina on mennyt pitkin uunin pohjaa... :)
Tällä ohjeella tulee tosi kuohkea ja iso pohja, 24-26 cm vuokaan riittää 4 munan taikina, samoin wiltonin muotovuokiin. 6 munan ohjeella teen sitten 28-30 cm vuokaan tai suorakulmaiseen isoon vuokaan.
Sokerikakkupohja
2 4 6 8 munaa
1,5dl 3dl 4,5dl 6dl sokeria
0,5 kkp 1kkp 1,5kkp 2kkp kuumaa vettä
1dl 2dl 3dl 4dl vehnäjauhoja
1dl 2dl 3dl 4dl perunajauhoja
1tl 2tl 3tl 4tl leivinjauhetta
Anna pohjan jäähtyä ennen kumoamista. Parhaiten pohjan saa leikattua osiin kun tekee pohjan valmiiksi jo edellisenä päivänä.