1691051.jpg

Laitan tänne käyttämäni täytekakkupohjan ohjeen, niin ei tarvitse sitä jokaiseen kohtaan kirjoittaa eikä tarvitse etsiä, minkä kakun yhteydestä se löytyy :)

Tämä ohje on vanha, olen saanut ohjeen äidiltäni, joka puolestaan on saanut sen siskoltaan ja hän taas aikanaan muistaakseni talouskoulusta. Ohjeella onnistuu aina, ainut missä on mennyt pieleen on ollut se, että vuoka on ollut liian pieni ja taikina on mennyt pitkin uunin pohjaa... :)

Tällä ohjeella tulee tosi kuohkea ja iso pohja, 24-26 cm vuokaan riittää 4 munan taikina, samoin wiltonin muotovuokiin. 6 munan ohjeella teen sitten 28-30 cm vuokaan tai suorakulmaiseen isoon vuokaan.

Sokerikakkupohja

                    2                  4                  6                    8           munaa
                    1,5dl            3dl                4,5dl              6dl        sokeria
                    0,5 kkp        1kkp            1,5kkp           2kkp     kuumaa vettä
                    1dl                2dl                3dl                4dl        vehnäjauhoja
                    1dl                2dl                3dl                4dl        perunajauhoja
                    1tl                 2tl                 3tl                 4tl         leivinjauhetta

1.Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2.Lisää kuuma, melkein kiehuva vesi vähitellen kaataen munasokerivaahdon joukkoon koko ajan hitaasti sekoittaen.
3.Sekoita jauhot siivilän läpi seokseen ja sekoita tasaiseksi.
4.Kaada taikina voideltuun (ja korppujauhotettuun) kakkuvuokaan.
5.Paista n. 175 asteessa kauniin vaaleanruskeaksi. Kun kakku näkyy olevan irti vuoan reunoista, on se kypsä. Itse kokeilen yleensä myös puisella grillitikulla että kakku on keskeltäkin kypsä.  
Anna pohjan jäähtyä ennen kumoamista. Parhaiten pohjan saa leikattua osiin kun tekee pohjan valmiiksi jo edellisenä päivänä.  

Suklaakakkupohjassa olen vähentänyt pikkuisen perunajauhojen määrää ja laittanut tilalle kaakaojauhetta.