762260.jpg

Joo, eli lomalta on palattu taas arkeen. Kodinhoitohuoneen lattia on täynnä 5 ihmisen viikon aikana käyttämiä vaatteita odottamassa pesua, urakkaa edessä...
Ilmat ei ihan koko viikkoa olleet parhaat mahdolliset, mutta eivät kyllä sateet meitä pahemmin haitanneetkaan. Eikä niitä itikoitakaan paljoa ollut, sateen jälkeen metsässä sai kyllä parven ympärilleen, mutta muuten sai olla rauhassa.
Pyhätunturin maisemat oli taas kyllä upeat! Tiistaina oli maisemahissi käytössä, jolla menimme Kultakeron huipulle ja sieltä katselimme maisemia venäjän puolelle ja länsi-lappiin asti. Yhtenä sateisena päivänä kävimme Rovaniemellä joulupukkia moikkaamassa. Aika paljon tuli viikon aikana taas käveltyä ja ihmeesti nuo lapsetkin jaksoivat, kun vauhti oli rauhallinen ja eväitä tarpeeksi mukana. Tykkäävät kaikki lapset Lapista niin kuin äitinsäkin ja poika ei meinannutkaan viimeisenä aamuna laittaa vaatteita ylle, kun olisi vaan halunnut jäädä vielä sinne :) Minä olen kyllä tosissani menettänyt sydämeni lapille. Olisi kivaa kokea Lapin kaikki vuodenajat, kun olen ollut vain talvella ja kesällä siellä. Toiset haluaa etelän lämpöön, minä haluan Lappiin!!! Voisin jopa haluta asua siellä, edes vähän aikaa...
Saisi nyt vaikka joskus oman mökin sieltä, se on tämän hetkinen, monen vuoden haave!

Hillasuolle teki mieli mennä, mutta olivat vähän raakoja vielä. Kerättiin me silti sitten vähän, litran verran raakoja hilloja ja eilen laitoin kypsyneet hillat pakastimeen. Olivat kypsyneet purkissa kotimatkan aikana.
Tässä alemmassa kuvassa näkyy osa portaista, joita kiipesimme... 350 kpl niitä oli kaikenkaikkiaan. Ulottuivat tuonne kallion päälle asti. Otti aika koville nousu :)
(vaaleat täplät on vesipisaroita)
762275.jpg

Eilen ehdittiin jo mustikkametsäänkin, ja saaliina tuotiin kotiin lähes 25 litraa mustikoita. Saatiin vinkki hyvästä paikasta ja kyllä siellä vaan mustikkaa olikin. Tänään leivoin jo mustikkapiirakan, mutta valitettavasti en ehtinyt ottaa siitä kuvaa ennenkuin se oli kadonnut parempiin suihin. Eivät meinanneet lapset malttaa odottaa piirakan vähän jäähtyvän :) Huomenna ajattelin tehdä mustikkakukkoa ja laitan siitä sitten kuvaa.

Ai niin, puuhakeiju oli haastanut minut tällaiseen;

Meemi: Mistä bloginimesi on peräisin?

Blogistania on täynnä mitä mielenkiintoisempia bloginimiä.
Mistä ne ovat peräisn?
Mikä on niiden tarina?
Mikä on sinun tarinasi? Oliko sinulla vaikea löytää/keksiä blogillesi nimi?Kerro blogisi nimen ja/tai nimimerkkisi tarina ja haasta kolme muuta tekemään samoin."

Sitruunamarenki nimi tuli pitkien mietintöjen ja kokeilujen jälkeen. Kaikki joita ensin kokeilin, olivat jo käytössä. Nimen otin Partyliten kynttiläkuvastosta :) Alkuvuodesta tuli taas uusia tuoksuja kynttilöihin ja sitruunamarenki oli yksi niistä. Tykkäsin tuoksusta ja nimestä. Ja tykkään kyllä marengeista ja sitruunasta, joten se tuntui sopivalta. Harmikseni en saanut nimeä osoitteeseen, oli jo ilmeisesti käytössä. Siihen en silloin äkkiseltään keksinyt mitään muuta, kuin tyttären lempinimen, jota hänen ystävänsä joskus käyttävät. Ja nimimerkikseni lyhensin pelkän marengin, joka kyllä kuvastaa minua aika hyvin; mitä makeampaa, sen parempaa minun mielestäni!!!

Haasteen voisin heittää Ebelle, Pauliinalle ja Kmsu:lle :)