Laitanpa nyt tänne blogiinikin asiaa, jota facebook:n puolella on nyt muutama päivä keskusteltu.

funcakes_fruitfondant_sinaasappel_b587.j

Eli minun puoleltani tämä juttu alkoi joskus tuossa viime viikon lopulla, kun olin juuri muutama päivä aiemmin saanut postissa tilaamiani "vaahtokarkkimassoja" muutamassa eri värissä ja eri makuisena. Sitten kiinnitin huomion, kun toisessa nettikaupassa mainostettiin, että "vaahtokarkkimassaa saa vain valkoisena", sitä ei siis tehdä muina väreinä. Tässä kohtaa minua alkoi vähän ihmetyttämään, koska tiesin, että massat joita suomessa myydään vaahtokarkkimassoina, ovat saman valmistajan massoja ja kuitenkin yksi myy sitä monena eri värinä ja makuna ja yksi ilmoittaa, että sitä valmistetaan vain valkoisena...

No, edes kovin kauaa ei minun tarvinnut asiaa ihmetellä, menin valmistajan, joka on siis Hollantilainen Funcakes, sivuille ja aloin sieltä tutkia massojen eroja, heillä kun massoja on monenlaisia ja samoin ladoin pöydälle omat tilaamani massat ja lueskelin tuoteselosteita.

Ja kuinkas ollakaan, tulin siihen tulokseen, (kuten myös muutama muu leivontablogin pitäjä, joiden kanssa asiasta fb:ssä keskusteltiin) että vaahtokarkkimassa ei todellakaan ole vaahtokarkeista tehtyä massaa, vaan ihan tavallista sokerimassaa, jonka makuna on vaahtokarkki!

Itseasiassa, kaikki Funcakes:n massat on sokerimassoja, joissa vain on makuaineina esim vaniljaa ja vaahtokarkkia, mutta myös appelsiinia, vadelmaa ja banaania. Nämä hedelmäiset massat ovat maultaan todella hyviä, ja ne sisältävätkin tuoteselosteen mukaan 30 % aitoa marjaa/hedelmää.

Syy, miksi kiinnitin tähän vaahtokarkkimassaan niin paljon huomiota, oli se, että minua häiritsee, että tuote on suomennettu ihan vääränlaisella nimellä ja vielä sellaisella nimellä, jolla oikeasti on omakin tuotteensa. Tarkoitan siis  sitä, että kun monet bloginpitäjätkin ovat tehneet vaahtokarkeista itse vaahtokarkkimassaa ja nyt ollaan oltu siinä uskossa/kuluttajille on uskoteltu, että tuo Funcakes:n massa on sitä samaa tai siihen ainakin läheisesti verrattavaa.

Loppujen lopuksi, en tiedä onko tuolla asialla nyt kovinkaan paljon merkitystä, sokeriahan ne kaikki massat on, mutta jopa minä, joka en osaa sanaakaan Hollantia, ymmärsin, kun paketin päällä lukee "rolfondant wit marshmellowsmaak", että se suoraan suomennettuna olisi "vaahtokarkinmakuinen valkoinen sokerimassa".

No joka tapauksessa, nimi nyt tuntuu massalla olevan väärä, mutta se ei silti poista sitä juttua, että nuo Funcakes:n sokerimassat ovat kyllä kaikkein parhaimpia, joita minä olen maistanut. Ja aivan erilaisia käsitellä, paljon joustavampaa ja pehmeämpää.  Minun kokeiluni tosin ovat vielä aika vähäiset, esim isompia koristeita en ole siitä vielä tehnyt, mutta jatkossa aion kyllä käyttää näitä massoja. Meillä myös lapset tykkäävät näiden massojen mausta, muista sokerimassoista eivät tykkää.

b593-250marshmellow.jpg

Tässä tuli nyt pälpätettyä/saarnattua oikein urakalla Nolostunut  mutta haluan, että muutkin pääsevät selville tästä asiasta, vaikka ei se toki kovin paljon maailman menoa heilutakaan Silmänisku

 

Tässä linkki Funcakes-sivuille.