Tein jo maanantaina tämän kakun, mutta enpä ole ehtinyt vielä tänne laittamaan, joten tässä tulee sitten taas kerralla enemmän päivityksiä :)

2048035.jpg

Kokeilin tehdä käyttämäni kakkupohjan ohjeen suklaaversiona, eli lisäsin ohjeeseen sulaa suklaata ja ihan hyvin pohja onnistui. Mutta nyt en valitettavasti muista, kuinka monen munan pohja tässä oli... taitaa alkaa dementia jo vaivata... :)
Välissä on kuitenkin aprikoosimarmeladia ja diplomaattikreemiä. Päälle keitin kinuskin ja reunoille flora vispiä.
Reunoilla myös riisi-krokanttia, jota leipomoissa käytetään aika paljon kakkujen reuna koristelussa. Ja päällä helmiäis-nonparelleja, ne jotenkin kuuluu kinuskikakun mukaan :)

2048036.jpg

Isompi kakku meni jo etukäteis isänpäivä kahvituksiin. Kakusta piti  riittää 40:lle.
Kokeilin tehdä yhden ison pohjan, kolmen kääretorttulevyn sijaan. Suurensin käyttämäni kakkupohjan ohjeen, (ohje löytyy sivut-osiosta, kakkupohja nimellä) 10 munan ohjeeksi. Uuninpelti oli kaikista isoin, syvä pelti (uunin lev.60cm) ja sen vuorasin leivinpaperilla ja kaadoin taikinan siihen. Paistoin noin 30-40 min. Pohja kohosi tosi hyvin ja kakkusahalla, (joka on minusta ihan ehdoton väline isoja pohjia leikatessa) leikkasin pohjan kolmeen osaan. Juuri ja juuri riitti sahan terässä pituus :)
Kostutin mehulla ja väleihin laitoin vadelmahilloa ja Robertsin vadelma Bavarois-hyydykejauhetta flora vispiin sekoitettuna.
Päälle tähänkin keitin kinuskin ja siihen päälle vielä pursottelin flora vispillä ruudukon. Ja niitä helmiäis nonparelleja... :)
Koristeluun olisi voinut ehkä vähän enemmän panostaa, mutta menee se näinkin. Itse en vaan tykkää tuosta tähti-pursotuksesta, mutta tähän ei oikein isommat lenkit ja koukerot olisi mielestäni enää sopinut.