Mustikkakukon ohje löytyy jo kertaalleen täältä, mutta tämän laitankin lähinnä kuvan takia... eli tein tätä lomallamme pohjoisessa ja piti tietysti ottaa "hieno kuva" Taustalla siintää siis Kultakero/Pyhätunturi
Mustikkakukko
175 g voita
1 dl sokeria
1 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
4 dl mustikoita
1 rkl perunajauhoja
(sokeria mustikoihin)
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
Voitele isohko vuoka. Ota 3/4 taikinasta ja vuoraa sillä vuoka.
Kaada mustikat, joihin on sekoitettu perunajauhot vuokaan pohjan päälle, ripottele halutessasi hieman sokeria joukkoon.
Kaulitse lopputaikina vuoan kanneksi.
Paista 200 asteessa noin 30 min. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Kommentit