Henriikka halusi tehdä yhtenä päivänä kauralastuja. Ne on helppoja lastenkin tehdä, kun aineet vain sekoitetaan esim puuhaarukalla sekaisin.
Näistä tulee sellaisia "kunnon" lastuja; ohuita ja rapeita. Yksinkertaisesta annoksesta ei montaa pellillistä tule ja ne katosivatkin alta aikayksikön lasten suihin, joten jos haluaa saada keksejä myös vierasvaraksi, niin kannattaa tehdä ainakin kaksinkertainen annos.
Arkkipiispan kaurakakut
100 g voita
2 dl kaurahiutaleita
1,5 dl sokeria
1 muna
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sulata voi ja sekoita muut aineet joukkoon. Nostele nokareita pellille, 6-9 kpl pellin koosta riippuen. Nämä leviävät uunissa todella paljon, joten jätä reilusti tilaa ympärille. Paista 175 asteessa n 5-7 min.
Kommentit