Alkuviikolla paistelin ison satsin munkkeja, joista tosin vein puolet äidille ja isälle, kun äiti valitti ettei taida ehtiä munkkeja ollenkaan tänä vuonna tekemään Hymy Riitti niitä silti jopa pakastimeen asti, joten saa herkutella vielä monena päivänä...

huhtikuu2010%20279_b.jpg

Ohjeen munkkeihin otin Ullalta.

Kirjoitan ohjeen tähänkin myöhemmin, nyt lähden "viettämään vappua", eli koiran kanssa lenkille ennen tortilla iltapalaa, ei siis ole mitään kummempia vappuohjelmia, lapsille onneksi riittää vielä ilmapallot ja serpentiini ja vähän ekstra herkkuja Silmänisku joten:

HAUSKAA VAPPUA KAIKILLE!!!

 

Edit: Tässä ohjetta:

Munkit

5 dl vettä (tai maitoa)

50 g hiivaa

2 dl sokeria

2 tl suolaa

1 rkl kardemummaa

100 g voita

n 14 dl vehnäjauhoja

Liota hiiva haaleaan nesteeseen. Lisää sokeri, suola,kerdemumma ja jauhot, vaivaa vähän. Lisää pehmeä rasva ja vaivaa taikina hyvin. Anna levätä ja kohota peitettynä. (Minä laitoin kaikki ainekset yhäaikaa yleiskoneeseen ja annoin koneen vaivata/käydä 6-8 min.)

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja kaulaa siitä n 1-2 cm paksuinen levy. Ota pyöreällä muotilla paloja joiden keskeltä vielä pienemmällä muotilla keskusta pois. (Keskustapalat voi paistaa naperomunkeiksi Hymy)

huhtikuu2010%20268_b.jpg

Kuumenna rasva paksupohjaisessa kattilassa tai rasvakeittimessä n 180 asteiseksi. Paista munkit molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi. Sokeroi vähän jäähtyneenä.

huhtikuu2010%20271_b.jpg

Minulla on siskon rasvakeitin ollut lainassa jo muutaman vuoden...Silmänisku Eipä sillä kyllä muuta oikein tule tehtyä kuin munkkeja kerran vuodessa.