1747628.jpg

1749883.jpg

Sain tilauksen kakusta, johon haluttiin pojan oman monttupyörän näköinen koriste päälle... Valokuvasta mallia ottaen yritin sitten pyörää väkertää ja täytyy sanoa, että meinasi usko välillä loppua... on nuo poikien jutut jotenkin vaan paljon vaikeampia toteuttaa, kun tytöille kukat :) no, kukkiahan saa tehtyä muoteilla, ehkä ero on siinä :) Mutta mielestäni sain oleelliset piirteet pyörässä näkymään. Ja onneksi Ulla oli tehnyt vastaavanlaisen koristeen ja kakun, niin oli hyvä ottaa vähän mallia hänen tekemistään :)

Pohjaksi tein kaksi 6 munan suorakulmaista pohjaa, joista leikkelin ja muotoilin neliön mallisen kakun ja kumpareet päälle. (Kakku oli noin uunin pellin kokoinen, juuri ja juuri mahtui alustoineen jääkaappiin.)  Väliin toivottiin mansikkaa, joten viipaloin sinne pari litraa mansikoita ja kermavaahtoa niiden päälle. (Kakkuun tuli vain yksi väli, kun en uskaltanut leikata pohjaa kolmeen osaan. Olisi tullut sitten kovin ohuet levyt. Mutta laitoin sitten paksumman kerroksen täytettä.) Kostutukseen käytin laktoositonta maitojuomaa vaniljasokerilla maustettuna ja kermana oli ingmannin laktoositon vispikerma, koska kakusta haluttiin laktoositon.
Päällinen ja koristeet on kaikki marsipaania. On muuten ensimmäinen kerta kun laitoin näin ison kakun päälle kokonaan marsipaania ja se jopa onnistui suht hyvin. Vähän jäi ryppyjä alareunoihin, mutta tässä teemassa ne ei mielestäni edes haittaa kamalasti. Ja koristeilla voi aina peittää niitä vähän :)
Kaakaojauheella tein nuo "ajoreitit" marsipaanin päälle.

1747625.jpg


Ensi viikolla tulee vielä pari kakkua ja sitten alkaa parin-kolmen viikon loma. Elokuun puolessa välissä on keskimmäisen synttärit ja nuorimman nimmparit, joten jossakin vaiheessa elokuuta pitää kakkua vääntää.