1897641.jpg

Tätä herkkua on äitini tehnyt niin kauan kuin muistan ja tätä teen itse joka vuosi niin kauan kun omenoita riittää... Virallinen nimi on Omenainen kaurapaistos, mutta meillä se on jo kauan kulkenut omenahyvä-nimellä. Tästä parempaa ei olekaan... :)
Alkuperäisen, äitini käyttämän ohjeen alkuperää en tiedä, mutta itse olen ottanut ohjeen Elovena-kaurahiutale purkin takaa.Saattaa olla äitinikin ohje sieltä peräisin. Itse teen aina tupla-annoksen, jotta kaikille 5 riittää reilusti :)

Omenahyvä

Pohjalle:
3-4 omenaa
2-3 rkl fariinisokeria
1 tl kanelia

Päälle:
100 g voita (tai margariinia )
1 dl sokeria (voi laittaa puolet fariinisokerina)
1 tl vaniljasokeria
3 dl kaurahiutaleita

Tarjoiluun: Vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä

1. Kuori ja paloittele omenat voideltuun (en ole voidellut) uunivuokaan. Ripottele päälle fariinisokeri ja kaneli.
2. Sulata voi ja sekoita muut aineet joukkoon. Levitä seos omenoiden päälle.
3. Paista 200 asteessa noin 20-25 min, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Tarjoa vaniljakastikkeen (tai jäätelön) kanssa.
 
Meillä tämä on aina syöty vaniljakastikkeen kanssa. Itse käytän Fresta-vaniljakastiketta (jauhe, joka sekoitetaan maidon joukkoon), koska se on tosi hyvän makuinen. Äitini tekee vaniljakastikkeen yleensä itse.
 Ja minun annoksessani sitä kastiketta on  paljon, niin että paistos oikein ui siinä :) (en kehdannut kuvaamaani annokseen edes laittaa niin paljon kastiketta...) Mutta toiset tykkää vähemmällä kastikkeella, ihan siis oman maun mukaan :)