Tänään tuo meidän nuorimmainen täytti jo 5 vuotta (vastahan oli se joulu, kun pääsin pojan kanssa aatonaatto iltana kotiin...) ja juhlat pidettiin ihan oikeana päivänä, kun osui niin sopivasti sunnutaille.
Kakun aihe oli taas jo aikaa sitten päätetty, Make-rekka pitää tehdä. Tosin, kun alkuviikolla olin Laurin kanssa kaupassa ja sanoin että nyt haetaan sitä marsipaania sitä kakkua varten, niin poika meni ihan totiseksi ja kysyi sitten että mikä olisi sellainen valkoinen eläin minkä voisi tehdä kakuksi...? Minä ihmettelin, että mitähän poika nyt mahtaa tarkoittaa ja asiaa kysyttyäni sain vastaukseksi, että kun hän ei tykkää siitä marsipaanista niin täytyy sitten tehdä joku sellainen kakku, jonka voi tehdä valkoisesta, eli kermavaahdosta.
Voi pikkuista, oli valmis luopumaan Make-kakusta jotta ei tarvitse syödä marsipaania :)
Sovittiin sitten heti kaupassa, että tehdään Maken nuppiosa marsipaanilla ja varsinainen peräkärry sokericremestä, siitä kun hän ja tytötkin tykkää :)

No, Makea sitten tein tänään kamalassa kiireessä (jos mulla ei olisi kiire, niin se ei olisi normaalia. Omiin kakkuihin ei koskaan ehdi kunnolla panostamaan, kun on ne kaikki muutkin tarjoilut ym tehtävänä :(   )
Kuvia en muistanut ottaa, kuin vasta kahvipöydässä ja kakku oli ollut pari tuntia jo jääkaapissa siinä vaiheessa ja kovasti oli alkanut marsipaani kupruilemaan joka paikasta. Laitoin sen alle kermavaahtoa, tosin tajusin nyt, että sehän oli sitä diplomaattikreemiä ja näköjään marsipaani ei kestä sitä oikein ollenkaan...
Kakkuja varten paistoin kaksi suorakulmaista pohjaa, toisen isomman, jonka leikkasin pituussuunnassa kahtia ja siitä tuli peräkärry ja toisen, pienemmän, muotoilin rekan nupiksi.
Välissä vadelmahilloa, sekin Laurin toive ja diplomaattikreemi.
Ja kyllähän se Lauri heti sanoi, että ei se Make kyllä tuolta näytä, mutta kelpuutti kakun kuitenkin :)

2164602.jpg

2164603.jpg

Autot-elokuva on ollut Laurin suosikki jo pitkän aikaa, kaksi vuotta sitten jo tein hänelle Salama-kakkua ja eipä tuo innostus näytä laantuvan, lahjatoiveenakin oli tämä:

2164620.jpg

Iso Make-rekka, josta aukeaa erilaisia ajo-ratoja :) Kuvakin on Laurin itsensä ottama.